Головна Новини Бізнес новини компаній Син іммігранта з України потрапив до рейтингу найбагатших сімей світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Син іммігранта з України потрапив до рейтингу найбагатших сімей світу

Bloomberg нарахував 25 найбільш забезпечених сімей світу

14 серпня 2019, 16:37 comments4689
Поділіться публікацією:
Син іммігранта з України потрапив до рейтингу найбагатших сімей світу

Інформаційне фінансове агентство Bloomberg опублікувало рейтинг найбагатших сімей світу 2019 року. До нього увійшли 25 сімей, які володіють різними корпораціями і компаніями з різними мільярдними капіталами. На першому місці, як і в минулому році, опинилася сім'я Уолтон з США, передає видання Bloomberg.

Як зазначається, сім'я Уолтон володіє мережею супермаркетів Walmart, де продаються товари за цінами нижче середніх (клієнтам пропонують продовольчі та промислові товари). Bloomberg оцінив стан сім'ї в 190,5 мільярдів доларів. Всього за один рік їх статок збільшився на 39 мільярдів. А саме: на 70 тисяч доларів у хвилину, 4 млн дол на годину або у 100 мільйонів доларів на добу.

Сім'я, яка володіє американською компанією Mars, що виробляє продукти харчування тривалого терміну зберігання, відома з виробництва шоколадних батончиків, опинилася на другому місці в рейтингу. Так, стан спадкоємців Френка Марса, за останні 12 місяців, зріс на 37 млрд дол до 126,5 млрд дол.

Корпорація Koch Industries, підрозділи якої займаються виробництвом, торгівлею, інвестиціями, переробкою нафти, хімічним виробництвом, штучними волокнами і пластмасою, принесла братам Чарльзу і Девід Кох, за останній рік, 25 млрд дол. Їх стан досяг 125 мільярдів доларів. Засновником корпорації був Фред Кох. 

Правляча сімейна династія Саудівської Аравії Аль-Сауд в рейтингу розташувалася Bloomberg на четвертому місці. Їх стан налічує 100 мільярдів доларів. При цьому, в сім'ї близько 15 000 чоловік. Вони володіють компанією N/A. Інформація про цю компанію в Україні практично невідома.

Онуки засновника Будинку моди Chanel, брати Ален і Жерар Вертхаймеры, знаходяться на п'ятому місці в рейтингу. У їх володінні парфумерний будинок Chanel. Стан досягає 57,6 мільярдів доларів.

Шосте місце займає сім'я Гермес, яка володіє компанією з такою ж назвою. Негмеѕ — будинок моди, який випускає парфумерію, готовий одяг і різні аксесуари. Стан сім'ї Гермес на сьогоднішній день становить 53,1 млрд дол.

Міжнародна пивоварна корпорація Anheuser-Busch InBev принесла сім'ям Ван Дамм, Спулберх і Мевий не поганий стан у 52,9 мільярдів доларів. Ці сім'ї перебувають на 7-му місці в рейтингу. Anheuser-Busch InBev — це колективне підприємство трьох бельгійських пивоварних сімей ще з 14 століття. Сім'я Ван Дамма приєдналася до решти в 1987 році. Тоді відбулося злиття між Пьедбоуфом і Артуа, що призвело до створення Interbrew, який злився з бразильською компанією AmBev в 2004 році.

Восьме місце — сім'ї Берінгер і фон Баумбах, з фармацевтичною німецькою компанією "Boehringer Ingelheim". Стан — 51.9 млрд дол.

Дев'яте місце — сім'я Амбані, копання "Reliance Industries", яка займається енергетикою, нафтохімією, текстилем, природніми ресурсами, роздрібною торгівлею і телекомунікаціями. Стан — 50, 4 млрд дол. 

Десяте місце — сім'ї Каргілл і Макміллан. Компанія "Cargill" (компанія займається продажем зерна, олії, цукру, какао-продуктів, яловичини, свинини, м'яса індички і є великим виробником сільськогосподарської продукції). Стан сімей Каргілл і Макміллан — 42,9 млрд дол.

На 11-му місці опинилася сім'я Томсон — медіакомпанія "Thomson Reuters". Діяльність компанії - здійснює консалтингові послуги з ведення ефективного бізнесу, областях: законодавство, податки, дотримання нормативних вимог, взаємозв'язку з урядовими органами та засобами масової інформації. Стан сім'ї Томсон досягає 38 млрд дол США. 

12-е місце в рейтингу Bloomberg займає сім'я Квок, яка володіє компанією "Sun Hung Kai Properties" — найбільший оператор офісної, житлової і торгової нерухомості в Гонконзі. Стан цієї сім'ї становить 38 млрд дол.

На 13-м місці — Чіа Ек Чор і його сім'я. Вони володіють компанією "Charoen Pokphand Group" — харчова промисловість, роздрібна торгівля і телекомунікації. Стан — 37,9 млрд дол.

14-е місце займає американська родина Джонсон — власники фінансової компанії "Fidelity Investments". Стан сім'ї досягає 37,4 млрд дол США.

На 15-му місці опинилася сім'я Кокс, стан якої налічує 36,9 млрд дол. Вони контролюють компанію "Cox Enterprises" — є третьою за величиною американською кабельною компанією, яка обслуговує близько 6 мільйонів будинків і підприємств. Надає сучасні цифрові відео, інтернет, телефонні та домашні послуги безпеки та автоматизації через свою національну IP-мережу. Стан сім'ї Кокс в 2019 році досяг 36,9 млрд дол. 

16-те місце займає сім'я Герберта Квандта, яка володіє компанією "BMW" — однією з найбільших у світі виробників розкішних автомобілів. Сімейний матриарх — Джоанна Квандт померла в 2015 році. Її діти, Стефан Квандт і Сюзанна Клаттен, володіють майже половиною компанії. Стан цієї сім'ї в 2019 році склав — 35 млрд дол США.

17-е місце займає сім'я Пріцкер, які володіють міжнародною мережею готелів вищого рівня "Hyatt Hotels". Син українського іммігранта А. Н. Прітцкер почав інвестувати в нерухомість і проблемні компанії, коли працював в юридичній фірмі свого батька. Інвестиції посіяли стан однієї з найстаріших династій Америки. Туди, як раз і входили активи, які включали в себе готелі Hyatt.

На 18-му місці — сім'я Муллиз і їх французька мережа супермаркетів і гіпермаркетів, представлена в багатьох країнах світу — компанія "Auchan". Стан цієї сім'ї становить 33 млрд дол США.

19-е місце займає сім'я Джонсон і їх компанія "SC Johnson" (займається виробництвом побутової хімії та інших споживчих хімікатів). Стан сім'ї — 33 млрд дол США.

На 20-му місці сім'я Албречт, компанія "Aldi" (німецька мережа магазинів-дискаунтерів, нараховує більше 10 000 магазинів у 20 країнах світу). Стан сім'ї в цьому році досяг 32,6 млрд дол США.

В останню п'ятірку рейтингу ввійшли сім'ї з такими компаніями: "Tetra Laval" (32,5 млрд дол) — всесвітньо відомий виробник упаковки, "Bank Central Asia" (32,5 млрд дол), — найбільший приватний банк Індонезії, "Estee Lauder" (32,3 млрд дол) — відомий виробник косметики і парфумерії, "Roche" (31,3 млрд дол) — швейцарська фармацевтична компанія і "Ferrero" (29,8 млрд дол) — спеціалізується на кондитерських виробах.

Всього загальний стан 25 найбагатших сімей світу агентство оцінило в 1,4 трлн дол. 

Як писало видання "Коментарі", ДТЕК спростував заяву керівника китайської компанії Sany.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!