Суд поновив на посаді звільненого члена правління "Укрзалізниці"

В Інституті права Національної Академії України вважають, що колишній член правління Укрзалізниці Олександр Бужор був звільнений незаконно

Колишній член правління "Укрзалізниці" Олександр Бужор, якого звільнили за незаповнену декларацію, найближчим часом повернеться до виконання своїх обов'язків. Про це повідомила Економічна правда.

36 протоколів про адміністративне правопорушення, які стали основною причиною звільнення мого клієнта, практично за одне судове засідання були скасовані, - повідомляє адвокат Бужора Євген Воробей.

За словами юриста, рішення суду про відновлення Бужора в посаді, цілком законне, адже ні його клієнт, ні інші члени правління "Укрзалізниці" не підпадають під вимоги закону "Про запобігання корупції". У березні 2018 на запит адвоката в Інститут права Національної Академії наук України, було отримано роз'яснення, в якому йдеться про відсутність зобов'язання у членів правління Укрзалізниці заповнювати декларації.

Станом на зараз, Бужор готовий повернутися до своїх обов'язків. Також він вимагає виплати заробітної плати за весь період, на протягом якого був незаконно звільнений.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що детективи НАБУ вручили підозру у розтраті 1,2 млн гривень колишньому чиновнику виробничого підрозділу філії "Центр управління промисловістю" ПАТ "Укрзалізниця".