Головна Новини Бізнес новини компаній Меморандум проти політичних маніпуляцій на екологічній тематиці підписали 26 організацій - Людмила Циганок
commentss НОВИНИ Всі новини

Меморандум проти політичних маніпуляцій на екологічній тематиці підписали 26 організацій - Людмила Циганок

Нові підписанти Меморандуму вже приступили до спільної роботи, - Професійна асоціація екологів

29 серпня 2019, 14:26 comments1882
Поділіться публікацією:
Меморандум проти політичних маніпуляцій на екологічній тематиці підписали 26 організацій - Людмила Циганок

Професійна асоціація екологів продовжує залучати громадські та профільні організації до підписання Меморандуму, спрямованого на припинення маніпуляцій на екологічній тематиці. Про це повідомила президент Професійної асоціації екологів Людмила Циганок.

На даний момент Меморандум підписали 26 професійних асоціацій та об'єднань. Так, аграрний сектор становлять Асоціація бджолярів, Союз птахівників. Є серед підписантів також Центр енергетичної безпеки, Всеукраїнське водне товариство Вотернет, і Асоціація Укрводоканалекологія, і Вітроенергетична і Біоенергетичної асоціації, Асоціація сонячної енергетики і інші.

Меморандум проти маніпуляцій на екологічній тематиці, ініційований Професійної асоціацією екологів, був підписаний ще в липні. Першочерговою причиною стало те, що екологічна тематика дедалі частіше використовується як засіб для політичного піару, розправи над конкурентами або навіть шантажу. При цьому екологічні проблеми не вирішуються.

"Наша ініціатива націлена на об'єднання саме професіоналів, які будуть сприяти екологізації бізнесу, модернізації виробництва і які будуть в змозі коментувати професійно будь-які зміни в цій сфері, і стануть стейкхолдерами для тих підприємств, які потребують допомоги. Наша мета – співпраця в професійному руслі заради виконання Україною природоохоронних зобов'язань", — зазначила Циганок.

За словами голови Професійної асоціації екологів, до підписання Меморандуму про співпрацю були запрошені організації з самих різних галузей економічної діяльності.

"Зараз робота на об'єднання триває і до нас приєднуються нові асоціації. Буквально вчора підписала Меморандум Європейська електромобільна асоціація. Досить багато тих асоціацій, які зацікавлені саме в конструктивному розвитку. Тому що екологічних проблем багато. Потрібно шукати рішення. А зробити це можна, тільки об'єднавши зусилля у всіх сферах для захисту природи", — підкреслила Циганок.

Зараз підписанти Меморандуму вже приступили до спільної роботі для вирішення нагальних екологічних проблем. Зокрема, фахівці готують пропозиції та глобальну екологічну програму, яку представлять для депутатів Верховної Ради.

"Головна завдання – не боротьба проти тих, хто маніпулює на екології, а боротьба за те, щоб екопроблемам обговорювалися професійно і конструктивно. Україна може выстраить нову модель економіки – екологічну. Для цього ми і об'єднуємося", — резюмувала експерт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!