Головна Новини Бізнес новини компаній "Укренерго" подала в суд на Російську Федерацію
commentss НОВИНИ Всі новини

"Укренерго" подала в суд на Російську Федерацію

Компанія зазнала втрат у вигляді активів через кримську анексії

30 серпня 2019, 07:25 comments2122
Поділіться публікацією:
"Укренерго" подала в суд на Російську Федерацію

Оператор об'єднаної енергосистеми України — компанія "Укренерго" повідомила Російську Федерацію про передачу в арбітражний суд вимог в суперечці щодо втрачених активів компанії в Криму через анексію Росією Криму в 2014 році, повідомили в компанії, про що передає "Укрінформ".

"27 серпня 2019 "Укренерго" передала спір для вирішення до арбітражного суду відповідно до Арбітражного регламенту Комісії ООН по праву міжнародної торгівлі від 15 грудня 1976 (ЮНСІТРАЛ). Наступним кроком стане формування складу арбітражного трибуналу для розгляду цього спору", — сказано в повідомленні .

Відзначається, що інтереси "Укренерго" в суперечці з Росією представляє міжнародна юридична фірма LALIVE зі штаб-квартирою в Швейцарії. LALIVE має успішний досвід підтримки позовів українських компаній до Росії у зв'язку з експропріацією активів.

"Укренерго" вимагає компенсації за порушення Росією Угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій від 1998 року. Також до вимог входить компенсація збитків від незаконної експропріації інвестицій "Укренерго" в Криму і порушення зобов'язання гарантувати повний і безумовний правовий захист ", — йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що вимоги "Укренерго" виникли після захоплення Росією активів, майна і бізнесу компанії в результаті незаконної окупації і анексії Криму в 2014 році. За інформацією прес-служби, в квітні 2018 року найвищим посадовцям РФ були вручені офіційні письмові повідомлення "Укренерго" про інвестиційному спорі в рамках двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між Росією і Україною. Їх метою було проведення консультацій і переговорів з представниками Росії для вирішення спору шляхом переговорів, але російська сторона не надала відповіді.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про нову модель енергоринку, коли українські підприємства можуть звертатися до суду з позовами до самої "Укренерго".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!