Головна Новини Бізнес новини компаній Представлений новий план по відділенню ГТС України
commentss НОВИНИ Всі новини

Представлений новий план по відділенню ГТС України

Українська сторона пропонує об'єднати ГТС з магістральними та міждержавними операторами електропередачі

10 вересня 2019, 12:02 comments1922
Поділіться публікацією:
Представлений новий план по відділенню ГТС України

Представники уряду України відвідали Брюссель для проведення презентації перед Єврокомісією нового плану по відділенню оператора газотранспортної системи (ГТС) країни. Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища.

На зустрічі з представниками Єврокомісії були присутні як члени уряду України, так і керівні особи "Нафтогазу". Основна мета зустрічі, обговорення дій, які повинна зробити українська сторона для якнайшвидшого початку анбандлинга – регулювання нафтогазової енергетики.

"Ми повинні швидше надолужити згаяний час. Уряд України і представники "Нафтогазу" готові зробити всі необхідні заходи для того, щоб оператор ГТС дійсно став незалежним, дотримуючись при цьому всіх рекомендацій Єврокомісії", — йдеться в заяві міністра енергетики України Олексія Оржеля.

Станом на сьогодні відомо, що для створення незалежного оператора ГТС, в Україні можуть об'єднати його з операторами міждержавних і магістральних ліній електропередачі.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що міністр енергетики та охорони навколишнього середовища Олексій Оржель спільно з керівництвом НАК "Нафтогаз України" проводять в Брюсселі попередню зустріч з членами Європейської комісії щодо транзиту російського газу через Україну після 2019 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!