Рубрики
МЕНЮ
Максим Иванов
Директиви ЄС забороняють обробляти воду озоном, ультрафіолетом чи хлором. Саме тому мінеральна вода "Моршинська" проходить піщані фільтри, які виключають всі можливі механічні включення, після чого її розливають. Про це розповіла директор з якості Моршинського заводу мінеральних вод "ОСКАР" Наталія Пилипів під час зустрічі з кореспондентом видання "Коментарі".
За її словами, управління процесом розливу "Моршинської" без втручання людських рук дозволяє уникати мікробіологічних ризиків. Пилипів відмічає, що Моршинську" видобувають більш ніж з 20 джерел. На поверхні вода потрапляє у спеціальні водозбірні споруди – каптажі, які захищають джерела і воду від зовнішніх впливів. Від отримання з джерела до її розливу проходить всього декілька годин.
"Тільки за таких умов вода не матиме додаткового мікробіологічного забруднення і може зберігатися протягом 12 місяців у пляшці та не псуватися", – говорить директор з якості. І підкреслює, що єдине завдання працівників "Моршинського заводу мінеральних вод "ОСКАР" – підтримувати умови для максимально швидкої доставки і розливу води в стерильні пляшки. Саме це дозволяє отримувати її без жодних змін мінерального складу та структури води.
За свої надсучасні технології Моршинський завод мінеральних вод "ОСКАР" отримав європейський сертифікат відповідності від авторитетного центру сертифікації "BALTSERT" (Даугавпілс, Латвія). Він не лише підтверджує високі стандарти якості води "Моршинська", але й дозволяє експортувати її до країн ЄС.
"Моршинська" внесена до реєстру мінеральних вод ЄС, – розповідає директор з якості Моршинського заводу мінеральних вод "ОСКАР" Наталія Пилипів. – Це знак не лише європейського визнання, а й відкриття унікальних можливостей співпрацювати з міжнародними гігантами на території України і за її межами".
Одна з таких можливостей була реалізована минулого року, коли воду "Моршинська" представили в меню мережі ресторанів McDonald's. Як відомо, у McDonald's є внутрішня система контролю якості і безпеки продукції та інгредієнтів, які виготовляються партнерами для ресторанів мережі. Ця система включає всі міжнародні стандарти, які визнає GFSI (Global Food Safety Initiative) – глобальна ініціатива з безпеки харчових продуктів. Вони ґрунтуються на принципах системи HACCP, – системи, що схвалена в усьому світі, зокрема, Комісією харчового кодексу ООН та Європейським Союзом, а також прийнята рядом країн, тому числі Канадою, Австралією, Новою Зеландією та Японією як обов'язкова до застосування.
Розглядають в компанії й інші можливості для представлення "Моршинської" в міжнародному середовищі, проте які саме кроки планується, в компанія обіцяють розповісти згодом.
"За майже 25 років існування, "Моршинський завод мінеральних вод "Оскар" пережив всі можливі кризи, які відбувались за існування сучасної України. Уле увесь цей час ми продовжували удосконалюватись, впроваджувати новітні технології та автоматизоване виробництво, що дозволило нам сьогодні доносити корисні властивості моршинських джерел до споживачів, – коментують в компанії.
Процес збору води з джерел, водопідготовка, розлив та мікробіологічні показники контролюються власною лабораторією заводу. Хімічний склад води завжди залишається стабільним і його забезпечує сама природа. Компанія ніяким чином на нього не впливає. Кваліфіковані спеціалісти лабораторії постійно аналізують проби води, що зібрані на каптажах, на стадії водопідготовки, перед процесом розливу та після нього.
Результати, яких вдалось досягти виробнику "Моршинської" з 1995 року, вражають. І ці успіхи в інноваційному автоматичному виробництві без втручання людських рук ще раз доводять готовність вітчизняного виробництва бути на передовій світових технологій, – додали в компанії.
Нагадаємо, "Моршинський завод мінеральних вод "Оскар" входить до IDS Borjomi Ukraine — групи компаній, що об’єднує провідних національних виробників, і визнано експертом з питань якості природних мінеральних та питних вод. IDS Borjomi Ukraine входить до складу міжнародної компанії IDS Borjomi International.
Новини партнерів
Новини