Головна Новини Бізнес новини компаній "Нова пошта" заявила про наступ влади на бізнес
commentss НОВИНИ Всі новини

"Нова пошта" заявила про наступ влади на бізнес

Співвласник "Нової пошти" заявив про атаку на бізнес

10 вересня 2019, 22:10 comments2997
Поділіться публікацією:
"Нова пошта" заявила про наступ влади на бізнес

З перших днів призначення нова влада пішла в наступ на бізнес. Про це у своєму Facebook написав співзасновник компанії "Нова пошта" Володимир Поперешнюк.

“Законопроекти 1053, 1073, повертають так звану „пятикратку“, яку раніше скасував президент, впроваджують систему наклепу покупця на підприємця, розширюють застосування реєстраторів (РРО) та інші ініціативи по „закручування гайок“ бізнесу, включаючи підвищенням податку для ІТ демонструє реальні наміри нової влади. Стало зрозуміло, що ми, підприємці, — вороги, а особлива ворожа каста для них — це Фопи. Ми це все вже проходили з їх попередниками", — йдеться в повідомленні.

Поперешнюк зазначає, що Фопи в Україні відіграють важливу роль для економіки, і замість їх знищення влади слід було б працювати над зниженням податків.

“На жаль, серед українців теж є чимало прихильників боротьби з ФОПами. Від простих споживачів, яким не подобаються неправильні чеки в ресторанах, до представників бізнесу на звичайній системі оподаткування. Я розумію їх позицію, адже наша компанія теж платить податків 4 млрд грн на рік. Коли одні мають платити багато, а інші мають можливість платити менше, це може здатися несправедливим. Але разом з тим Фопи грають ключову роль в розвитку економіки. Саме завдяки їм наша економіка ще жива і навіть потроху зростає. Що робити з несправедливістю? Логічна відповідь: спрощувати умови, знижувати податки для компаній на звичайній системі! Але у чиновника інша логіка. Корупційна привабливість і потенційний тіньовий доход збільшуються, коли бізнесу складно і важко. Ймовірно, саме тому, замість лібералізації, яку вони нам обіцяли, маємо погіршення умов для підприємництва", — зазначив співзасновник компанії "Нова пошта".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що гроші від Альфа-Банку Україна виграла харківська бізнес-вумен.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!