Головна Новини Бізнес новини компаній Відома фармкомпанія опинилася в епіцентрі скандала
commentss НОВИНИ Всі новини

Відома фармкомпанія опинилася в епіцентрі скандала

В компанії "Фармак" обіцяють провести службову перевірку

15 вересня 2019, 12:27 comments3527
Поділіться публікацією:
Відома фармкомпанія опинилася в епіцентрі скандала

Блогер і політолог Кирило Сазонов, посилаючись на ФБ-пост пацієнтки однієї з київських клінік Соні Комадинської, написав, що велика фармацевтична компанія "Фармак" "преміює" лікарів, якщо ті виписують пацієнтам препарати її виробництва.

"Дуже цікавий пост ... Цікавий тому, що фігурують назви фірми (" Фармак ") і конкретних препаратів (" Саргін " і " Вазопро "). Ну і автор погрожує опублікувати список лікарів і документ з умовами акції — дуже чекаємо", — написав Сазонов.

Соня Комадинська пише, що завідуюча клініки виписала їй та іншим пацієнткам в палаті препарати "Саргін" і "Вазопро" і сказала купувати ліки тільки в аптеці, яка знаходиться при лікарні. Пізніше з'ясувалося, що ціни на зазначені препарати в цій аптеці перевищують ринкові в півтора рази, а в обмін на порожні пачки з-під "Саргін" і "Вазопро" лікарі можуть отримати гроші від "Фармак".

У компанії подібні заяви заперечують і обіцяють провести службове розслідування, яке допоможе знайти і ліквідувати "джерело недостовірної інформації".

Проте, Кирило Сазонов зазначає, що знайомий з таким механізмом стимулювання продажів.

"Вони активно" зацікавлюють "лікарів виписувати препарати виробництва саме їх компанії. "Підкуп" у вигляді премій, туристичних поїздок або розважальних поїздок під виглядом "семінарів"- в хід йде все. Це не приватна ініціатива, а організована система", — пише блогер.

Цього літа фармацевтична компанія вже була в епіцентрі скандалу, який пов'язаний з експортом інсуліну в Молдову. Згідно умов тендеру, компанія EsculapFarm поставила 20 тисяч доз біоінсуліна "Strim" виробництва "Фармак". В ході розгляду справи стало відомо, що препарат в Україні не зареєстрований, сума значно вище, ніж була заявлено в тендері, а закуплені ліки нібито взагалі не відповідають вимогам безпеки для здоров'я пацієнтів.

Довідково:

АТ "Фармак" є однією з найбільших фармкомпаній України. У 2018 році частка експорту в Росію в структурі зарубіжних продажів компанії склавла 18,6%. Як випливає з офіційного звіту компанії, "Фармак" планував збільшити обсяги експорту в РФ майже вдвічі в порівнянні з показниками 2015-2016 рр. У компанії пояснювали таку стратегію турботою про українців, які проживають в Росії.

Після того, як інформація потрапила в пресу і спровокувала скандал, "Фармак" заявив, що змушений відмовитися від своїх планів. Кінцевий бенефіціар компанії — Філя Жебровська.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!