Головна Новини Бізнес новини компаній Імпорт за здобич НАК "Нафтогаз" - загроза національній безпеці
commentss НОВИНИ Всі новини

Імпорт за здобич НАК "Нафтогаз" - загроза національній безпеці

НАК "Нафтогаз" робить ставку на закупівлю дешевого газу замість інвестицій у власні родовища

23 вересня 2019, 19:01 comments2513
Поділіться публікацією:
Імпорт за здобич НАК "Нафтогаз" - загроза національній безпеці

У червні НАК "Нафтогаз" оголосив про плани направляти ресурси на закупівлю дешевого газу замість інвестицій в українські родовища, і вже в серпні-вересні спостерігається різке скорочення бурових робіт. Про це розповів політолог Микола Давидюк.

"Можливо, в короткостроковій перспективі таке рішення може призвести до зростання прибутковості НАК, але не можна забувати, що мова йде про національну, а не просто про комерційну кампанію. Безумовно, довгостроковим національним інтересом України є зростання власного видобутку газу з метою набуття енергетичної незалежності", — позначив Давидюк.

Тим часом, він додав, що після атак на найбільший НПЗ в Саудівській Аравії різко зросли світові ціни на нафту, а за ними, безумовно, піднімуться і ціни на імпортний газ.

"Це змушує пильніше придивитися на компетентність менеджерів НАК, що відповідають за газовий бізнес. А також перевірити чутки про появу фірм-прокладок, які заробляють на імпорті газу в Україну", — вважає експерт.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кабмін затвердив модель поділу Нафтогазу на кілька компаній.

"Нарешті ми відокремили транспортування природного газу від його видобутку та постачання. Це те, чого не могли зробити протягом останніх трьох років. Ми створили незалежного оператора в повній відповідності з вимогами європейського законодавства", — йдеться в повідомленні прем'єр-міністра України Олексія Гончарука на офіційній сторінці в Facebook.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!