Головна Новини Бізнес новини компаній Сума боргу "Газпрому" перед НАК "Нафтогаз" збільшилася до 2,8 млрд
commentss НОВИНИ Всі новини

Сума боргу "Газпрому" перед НАК "Нафтогаз" збільшилася до 2,8 млрд

Борг "Газпрому" продовжує збільшуватися і за рахунок нарахування пені

24 вересня 2019, 12:58 comments1435
Поділіться публікацією:
Сума боргу "Газпрому" перед НАК "Нафтогаз" збільшилася до 2,8 млрд

Борг російської компанії "Газпром" перед Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" збільшився на 10% або на 257 млн ​​доларів до 2,817 млрд доларів США. Про це передає видання "Українські новини".

Так, в джерелах, викладених у фінансовому звіті НАК "Нафтогаз", така сума заборгованості російського промислового підприємства вийшла за результатами двох арбітражних проваджень в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма (Швеція).

Відзначається, що раніше суд призначив нетто суму, яку "Газпром" повинен заплатити на користь "Нафтогазу" в розмірі 2,56 млрд доларів.

"На цю суму також нараховується пеня за прострочення платежу. За станом на 30 червня 2019 року, нетто сума, яку" Газпром "повинен заплатити на користь" Нафтогазу "після проведення взаємозаліку, становить 2,817 млрд доларів, включаючи відсотки", — зазначено в повідомленні .

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про затвердження Кабміном нової моделі поділу НАК "Нафтогаз" на кілька підприємств.

"Нарешті ми відокремили транспортування природного газу від його видобутку та постачання. Це те, чого не могли зробити протягом останніх трьох років. Ми створили незалежного оператора в повній відповідності з вимогами європейського законодавства", — йдеться в повідомленні прем'єр-міністра України Олексія Гончарука на офіційній сторінці в Facebook.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!