Головна Новини Бізнес новини компаній Більше 450 тисяч клієнтів із Німечини подали позови проти Volkswagen
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше 450 тисяч клієнтів із Німечини подали позови проти Volkswagen

Власники машин судяться зі світовим гігантом, вимагаючи компенсації, але автоконцерн не бачить для цього підстав

30 вересня 2019, 16:52 comments2260
Поділіться публікацією:
Більше 450 тисяч клієнтів із Німечини подали позови проти Volkswagen

Сьогодні, 30 вересня, почалося перше засідання у справі про шахрайство з викидами від дизельних двигунів компанії Volkswagen. Слухання проводять в місті Брауншвейг, яке знаходиться приблизно в 30 кілометрах від штаб-квартири концерну, повідомляє AFP.

"Група із захисту прав споживачів VZBV, що представляє позивачів, заявляє, що німецький виробник автомобілів навмисно завдав шкоди покупцям, встановивши програмне забезпечення для управління двигуном, яке дозволило транспортним засобам забруднювати довкілля в більшій мірі, ніж в лабораторних умовах", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що мова йде про скандал з викидами. Щоб відповідати екологічним нормам США, компанія пішла на хитрість і зробила два режими роботи: один відповідав нормам і пройшов перевірку, інший вмикався при реальній експлуатації і в рази перевищував допустимі норми. Після цього скандалу Volkswagen втратив 25 млрд євро, а тепер судиться з клієнтами на батьківщині.

Зараз прогнозують, що суд може тривати дуже довго, а крім клієнтів обурюються й інвестори. Вони не задоволені зниженням вартості акцій після скандалу.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Volkswagen виплатить американським клієнтам близько 100 млн дол. компенсації за те, що автомобілі не показували реальні витрати палива.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!