Головна Новини Бізнес новини компаній Аудитори визначили підприємства з найбільшими збитками
commentss НОВИНИ Всі новини

Аудитори визначили підприємства з найбільшими збитками

Відмітились аграрна, космічна та оборонна галузі

7 жовтня 2019, 17:51 comments1661
Поділіться публікацією:
Аудитори визначили підприємства з найбільшими збитками

У Державній аудиторської службі назвали держпідприємства з найбыльшими збитками. В основу взяли підсумки 2018 року. Про це повідомив голова експертної організації StateWatch Гліб Канівський з посиланням на лист з організації.

Першими в списку аутсайдерів виступають галузі, якими в Україні звикли пишатися: аграрна, космічна та оборонна. Так, за результатами минулого року найбільші українські держкомпанії за рік скоротили чистий прибуток майже вдвічі.

Перша в списку ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України". У 2018 році компанією керувала Мінагрополітики і вона отримала 1,497 млрд грн. збитків при тому, що запланований прибуток становив 38,7 млн ​​грн.

Друге місце, з величезним відривом зайняв ДП "Миколаївський бронетанковий завод". Ним керує концерн "Укроборонпром". Підприємство отримало 5 млн грн. збитків при запланованому прибутку в 2,5 млн грн.

Замикає трійку державний завод "Арсенал". Цим підприємством керує Державне космічне агентство. Завод отримав 4,3 млн грн. збитків, хоча повинен був заробити 6,3 млн грн.

Розповіли аудитори і про підприємства, які збитків не зазнали, але заробили менше ніж планувалося. Так, ДП "Конструкторське бюро" Південне "ім. М.К. Янгеля", недоотримало 116,17 млн ​​грн. прибутку, а ДП "Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України", заробило на 4,3 млн грн. менше ніж планувало. 

Раніше "Коментарі" писали, що чиновникхарківського авіапідприємства завдав багатомільйонних збитків державі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!