Головна Новини Бізнес новини компаній Антимонопольний комітет оштрафував виробників та дистриб’юторів тютюну на 6,5 млрд грн
commentss НОВИНИ Всі новини

Антимонопольний комітет оштрафував виробників та дистриб’юторів тютюну на 6,5 млрд грн

Через дії монополістів інші компанії не могли вийти на ринок дистриб’юторів

10 жовтня 2019, 15:58 comments1781
Поділіться публікацією:
Антимонопольний комітет оштрафував виробників та дистриб’юторів тютюну на 6,5 млрд грн

Сьогодні Антимонопольний комітет України виніс рішення у справі про порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Відомство наклало штрафів на 6,5 млрд грн, повідомили у прес-службі.  

"Зібраними у справі доказами доведено, що поведінка цих компаній була погодженою, а результатом співпраці з єдиним і спільним для всіх виробників дистриб’ютором на ринку первинного продажу сигарет стало створення і підтримання штучних бар’єрів, що перешкоджали виходу на ринок інших суб’єктів господарювання", — йдеться в повідомленні.

У справі фігурували компанії "Філіп Морріс Україна", "Джей Ті Інтернешнл Компані Україна", "Імперіал Тобако Юкрейн", "А/Т тютюнова компанія "В.А.Т. — Прилуки" та дистриб’ютор "ТЕДІС Україна".

В комітеті додали, що через змову виробників і дистриб’юторів жодна компанія не могла вийти на ринок дистрибуції сигарет та/або придбавати сигарети безпосередньо у виробників, а змушена буда купувати їх у ТОВ "ТЕДІС Україна" (або у його покупців). Ці порушення класифікували пунктом 5 частини другої статті 6 та пунктом 1 статті 50 Закону України "Про захист економічної конкуренції". Із загальної суми штрафу в 6,5 млрд грн, 3,4 млрд накладено на ТОВ "ТЕДІС Україна", а залишок поділили між виробниками.

Раніше "Коментарі" писали, що експерти Європейської Бізнес Асоціації представили своє бачення Трудового кодексу



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!