Головна Новини Бізнес новини компаній Український ринок готуються покинути найбільші тютюнові компанії
commentss НОВИНИ Всі новини

Український ринок готуються покинути найбільші тютюнові компанії

Експерти прогнозують збільшення нелегальної торгівлі сигаретами до 20%

10 жовтня 2019, 18:51 comments2735
Поділіться публікацією:
Український ринок готуються покинути найбільші тютюнові компанії

Найбільші компанії-виробники тютюнових виробів готуються до відходу з українського ринку. Про це в рамках прес-конференції повідомили їх представники в Україні.

Як стало відомо, "тютюнові гіганти" переживають, що нове регулювання торговельної націнки може стати початком істотних збитків і утисків на ринку. Представники "Філіп Морріс Україна", "Брітіш Американ Тобакко Україна", JTI та "Імперіал Тобакко" стурбовані прийняттям нового законопроекту про зміну акцизу на сигарети.

"Внесення змін на законодавчому рівні спричинить суттєві наслідки для галузі. Перехідний період відсутній, нам просто не дають шансу пристосуватися до нового порядку. Як наслідок — ми будемо змушені зосередиться на виробництві тютюнових виробів на інших фабриках, переставши працювати в Україні", — зазначив гендиректор “Брітіш Американ Тобакко Україна" Саймон Уелфорд.

На прес-конференції також згадали, що підвищення націнки на сигарети спричинить збільшення нелегальної торгівлі тютюновими виробами на 12% (ред. – сьогоднішній показник дорівнює 8%).

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що незважаючи на те, що акцизи на тютюнові вироби зростуть у січні 2020 року, вже в найближчі дні ціни на сигарети можуть істотно зрости в середньому на 10 грн за пачку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!