Головна Новини Бізнес новини компаній У Києві з великої проектної компанії вивели 17 млн грн
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві з великої проектної компанії вивели 17 млн грн

У компанії ICDI підозрюють, що переведення активів могли здійснювати в інтересах конкурентів, відношення до яких має Андрій Вавриш

21 жовтня 2019, 18:00 comments4121
Поділіться публікацією:
У Києві з великої проектної компанії вивели 17 млн грн

Акціонери "Інституту комплексного проектування об'єктів будівництва" (ICDI) Андрій Козюк і Олександр Фоменко запідозрили своїх колишніх компаньйонів Івана Войтовича та Андрія Фаля в незаконному заволодінні майном і переведенні активів на ТОВ "Міжнародний проектний інститут" (РКК). Одним з власників останнього є Євген Петрощук, якого на ринку називають ерзац-власником активів Андрія Вавриша, пише "Киеввласть".

Раніше повідомлялося, що ICDI, який займався проектуванням Шулявського шляхопроводу, Подільсько-Воскресенського мостового переходу та Окружної дороги Львова, не зміг виплатити належні кошти замовникам і своїм співробітникам через рейдерські атаки. Інститут припинив діяльність до врегулювання конфлікту, в якому замішані так звані "чорні реєстратори".

Андрій Козюк запевняє: напередодні рейдерської атаки з ICDI почали стрімко виводити грошові кошти – всього близько 17 млн грн. За його словами, кошти виводилися на рахунки низки юросіб, пов'язаних з опонентами – компаніями Вавриша.

На думку Андрія Козюка, компанію прагнуть втягнути в орбіту бізнес-впливу нової влади, чиї контрольні функції у Києві нібито виконує відомий функціонер Вавриш.

"Крім девелоперських компаній, якими він (Вавриш – ред.) володіє, для успішного ведення бізнесу потрібні архітектурні та інженерні бюро. Це дозволить отримувати замовлення на великі інфраструктурні об'єкти, розробляти технічну документацію на своїх компаніях і з допомогою своїх же фірм здійснювати будівництво", – повідомив Козюк з посиланням на інсайдерів ринку.

ICDI ж, на думку завідуючий кафедрою архітектурних конструкцій Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Петра Коваля – компанія з солідним ім'ям в будівельній сфері, яка має найкращий підбір кадрів серед своїх нечисленних конкурентів. Тим більше, з урахуванням специфічності сфери проектування доріг і мостів.

Як пише "Киеввласть", Шевченківським управлінням Нацполіції Києва до ЄРДР внесено відомості про відкриття кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України — привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. Також є відомості про відкриття кримінального провадження за ознаками зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги — 1 ч. ст. 365-2 КК України.

Нагадаємо, Андрій Вавриш з жовтня 2010 року по серпень 2015 року обіймав посаду заступника директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА і очолював Службу містобудівного кадастру Києва. Був звільнений розпорядженням голови КМДА Віталія Кличка "за зловживаннями у сфері розміщення зовнішньої реклами".

Деякі ЗМІ називають Вавриша "куратором Києва" від офісу президента Зеленського, а також стверджують, що він є другом голови ОП Андрія Богдана.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!