Головна Новини Бізнес новини компаній Три брати-китайця завдали компанії Apple збиток в $6 млн
commentss НОВИНИ Всі новини

Три брати-китайця завдали компанії Apple збиток в $6 млн

Шахраї обмінювали фальшиву продукцію Apple на справжню і продавали за завищеною ціною в інші країни

14 листопада 2019, 14:57 comments1831
Поділіться публікацією:
Три брати-китайця завдали компанії Apple збиток в $6 млн

У США злочинне угруповання з 14 чоловік, очолювана трьома братами з Китаю багато років займалася шахрайською схемою, закуповуючи китайські аналоги iPhone і iPad, обмінюючи в офіційних центрах на оригінали і продаючи за кордон, збільшивши вартість у два рази. Таким чином американська компанія Apple зазнала збитків на 6,1 мільйонів доларів США. Це зазначено в матеріалах справи, опублікованих прокуратурою штату Каліфорнія.

Так, починаючи з 2011 року підозрювані закуповували фальшиві iPhone і iPad в Китаї, привозили їх у США, навмисно ламали і віддавали в сервісні центри в обмін на нові пристрої. Отримані iPhone і iPad відправляли до Китаю і інших країн і продавали за завищеними цінами.

Важливо, що всі підроблені пристрої мали міжнародний ідентифікаційний номер IMEI і серійний номер, які відповідали номерам справжніх iPhone і iPad.

За даними ФБР, група діяла в 40 американських штатах, а також у Канаді. Шахрайством займалися вихідці з В'єтнаму, Китаю, а також Російської Федерації. За даними слідства, більшість з них мали громадянство США.

У разі доведення провини, трьом братам, які очолювали групу, загрожує до 20 років ув'язнення, решта будуть залучені до покарання, відповідного доведеної вини.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що компанія Apple оголосила про термінове оновлення гаджетів тих власників, хто користується більш старими моделями iPhone і iPad, включаючи iPhone 5



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!