Головна Новини Бізнес новини компаній "МТС" продасть азербайджанцям свій український підрозділ Vodafone
commentss НОВИНИ Всі новини

"МТС" продасть азербайджанцям свій український підрозділ Vodafone

"МТС" продає "Vodafone Україна" за $734 млн

25 листопада 2019, 09:44 comments3705
Поділіться публікацією:
"МТС" продасть азербайджанцям свій український підрозділ Vodafone

Російська компанія "МТС" підписала з ТОВ "Telco Solutions" and "Investments" (підконтрольна азербайджанській телеком-компанії "Bakcell") юридично зобов'язуючу угоду про продаж телекомунікаційного бізнесу в Україні, пишуть РІА "Новини".

Повідомляється, що через свою дочірню компанію "Allegretto Holding S. a.r.l" "МТС" продає 100% частку в компанії "Preludium BV" (Нідерланди) — єдиному акціонері ПрАТ "ВФ Україна" — за 734 мільйони доларів, включаючи відкладений платіж на суму близько 84 мільйонів доларів. Передача акцій пройде найближчим часом.

За підсумками третього кварталу 2019 року, на "Vodafone Україна" доводилося 3,2% загальної виручки "МТС". Компанія обслуговувала 19,8 млн абонентів мобільного зв'язку або близько 20% від загальної кількості абонентів групи. На Росію припадало 91% виручки і 74% в абонентській базі "МТС". "Vodafone Україна" — другий за величиною оператор мобільного зв'язку в країні.

Як повідомляло видання "Коментарі", Раніше в ЗМІ вже була інформація, що український Vodafone знаходиться під пильною увагою азербайджанських інвесторів. Тоді повідомлялося, що інтерес до української компанії виявив інший гравець з Азербайджану — Azercell. Але через деякий час цю "Azercell" інформацію спростував.

Відомо, що компанія "Bakcell" — оператор мобільного зв'язку і провідний провайдер мобільного інтернету в Азербайджані. На даний момент широкій громадськості невідомо, хто є основним власником "Bakcell". Мережа "Bakcell", налічує понад 7500 базових станцій, охоплюючи 93% території (виключаючи ту, що зайнята Вірменією) і 99% населення Азербайджану. Компанія обслуговує більше 3 млн осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!