Головна Новини Бізнес новини компаній Норвезька Telenor продала свою частку в «Київстарі»
commentss НОВИНИ Всі новини

Норвезька Telenor продала свою частку в «Київстарі»

Норвезька Telenor продала 8,9% акцій Veon за $362 млн і вийшла з капіталу холдингу

25 листопада 2019, 12:05 comments1764
Поділіться публікацією:
Норвезька Telenor продала свою частку в «Київстарі»

Норвезька компанія Telenor вийшла з капіталу телекомунікаційного холдингу Veon, якому належить російський оператор "Вимпелком" (бренд "Білайн") і "Київстар" , продавши 157 млн акцій (8,9%). Про це йде мова в повідомленні Telenor на фондовій біржі Осло.

Це був останній пакет акцій, що належав норвезькому холдингу. Виходити з капіталу компанія почала ще в 2015 році, причиною була складність у тому, щоб отримати контроль в Veon (раніше — Vimpelcom).

У даний момент головний акціонер Veon — LetterOne Михайла Фрідмана з часткою 47,9%, 8,3% — знаходиться під управлінням голландського трасту, ще 34,9% акцій є у вільному обігу.

Як повідомляло видання "Коментарі", в 2016 році норвезька компанія Telenor продала 9,3% акцій за $570 млн. У квітні 2017 року продано 4% за $262,5 млн, а у вересні — ще 5% за $365 млн. У березні 2019 року компанія продала ще 5,7% в Veon.

Нагадаємо, Telenor — перший стратегічний інвестор "Київстару". Скандинавський телеком-гігант зіграв важливу роль у становленні найбільшого мобільного оператора в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!