Головна Новини Бізнес новини компаній Ахметов під носом у Коломойського уводить стратегічні активи «Електроважмашу», - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ахметов під носом у Коломойського уводить стратегічні активи «Електроважмашу», - ЗМІ

З'явилася інформація, що харківський "Електроважмаш" очолить людина з оточення олігарха Ріната Ахметова

28 листопада 2019, 11:44 comments3756
Поділіться публікацією:
Ахметов під носом у Коломойського уводить стратегічні активи «Електроважмашу», - ЗМІ

У ЗМІ з'явилася інформація, що напередодні великої приватизації влада вирішила передати на користь Ріната Ахметова стратегічно важливе підприємство "Електроважмаш" — виробник генераторів для АЕС, ТЕС і ГЕС, а також обладнання для залізниць та міського електротранспорту. Дозвіл Ігоря Коломойського Фонд держмайна питати не став, пише Цензор з посиланням на телеграм-канал "Крокодил".

Так, у статті повідомляється, що заступник голови Фонду держмайна Сергій Ігнатовський за особистою ініціативою займається підготовкою до приватизації одного з промислових гігантів – харківського заводу "Електроважмаш". Відзначається, що відповідальну місію з передачі стратегічних активів взяв на себе колишній керівник підприємства "Запоріжвогнетрив" (група "Метінвест" Ріната Ахметова), депутат Запорізької обласної ради від "Опозиційного блоку" Віктор Бусько, призначений Ігнатовьким виконувачем обов'язки директора харківського заводу.

"Що виходить, поки Ігор Валерійович намагається розчавити залізорудні ГЗК Ріната Леонідовича підвищеними ставками рентних платежів, Ахметов під носом у Коломойського уводить стратегічно важливе підприємство "Електроважмаш" — виробника генераторів для АЕС, ТЕС і ГЕС, а також обладнання для залізниць доріг і міського електротранспорту? Причому супроводжує угоду Ігнатовський, який позиціонує себе як людина Богдана", — пише Цензор.

У статті говориться, що вся трудова діяльність Бусько пов'язана зі структурами Ріната Ахметова. Відзначають, що він почав свій шлях вальцювальником стана гарячої прокатки на ахметовському МК "Азовсталь", потім працював на середніх керівних посадах в "Метінвесті", а після придбання Ахметовим у 2013 році активів "Запоріжвогнетриву" — став генеральним директором цього підприємства.

Як стверджує обізнане джерело в його оточенні, Бусько у своєму житті нібито відзначився хіба що багаторічним романтичим зв'язком з лідером Радикальної партії Олегом Ляшко (до недавнього часу одним з лобістів інтересів того ж Ахметова, — ЗМІ). Згідно зі статтею, з харківським регіоном і місцевим керівництвом Бусько ніяк не був пов'язаний, якщо не рахувати його лобістських гешефтів з екс-губернатором Ігорем Райніним, який працював в адміністрації Порошенко. У статті відзначають, щонад Бусько в той час працювали співробітники департаменту главку "К" СБУ.

Видання припускає, що своєю самодіяльністю команда глави держави нібито пішла всупереч інтересам головного патрона "команди реформаторів" Сороса. Зазначається, що не змириться з таким розвитком подій Олександр Ярославський, який вже позначив свій інтерес до приватизації "Електроважмашу". "Не кажучи вже про те, що Ігор Валерійович, як всім відомо, володіє блискучим даром переконання, легко може організувати "виховний момент", причому без використання анестезії. Попереду приватизація ще понад 400 державних підприємств. Зокрема, 339-ти об'єктів, переданих зі сфери Мінекономрозвитку, і ще 76-ти з Минэкоэнерго, Мінінфраструктури, Державного управління справами. Серед них багато ласих шматків. З ким з олігархів і за яким із цих об'єктів вів переговори Ігнатовський? І чому Коломойський не в курсі цих процесів, хоча його ім'я глава ФДМ Сенниченко згадує всує майже щодня? Все це ми скоро дізнаємося", — резюмує ЗМІ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!