Головна Новини Бізнес новини компаній Призначення Буська главою «Електроважмашу» лобіював ексглава Адміністрації президента, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Призначення Буська главою «Електроважмашу» лобіював ексглава Адміністрації президента, - ЗМІ

Депутат Запорізької обласної ради Віктор Бусько був призначений директором держпідприємства «Електроважмаш» у Харкові нібито завдяки протекції колишнього глави Адміністрації президента часів Петра Порошенка Ігор Райнин

29 листопада 2019, 15:38 comments2368
Поділіться публікацією:
Призначення Буська главою «Електроважмашу» лобіював ексглава Адміністрації президента, - ЗМІ

Дане кадрове рішення могло бути реалізоване за участю заступника голови Фонду держмайна Сергія Ігнатовського, пише "Комсомольська правда в Україні", посилаючись на свої джерела в уряді.

Видання зазначає, що Бусько був призначений в.о. гендиректора "Електроважмашу" на закритому засіданні уряду 27 листопада.

"Райніну вдалося те, що мало кому вдавалося в останні роки – обійти основних гравців у закулісній боротьбі за ласий об'єкт і продавити призначення, яке стало вкрай несподіваним для всіх, крім керівника "Турбоатому" Віктора Суботіна. Справа в тому, що Віктор Георгійович вже довгий час носиться з ідеєю фікс – об'єднати "Турбоатом" з "Електроважмашем" і, очевидно з певним розрахунком, допомагав зараз Райніну", сказало джерело "КП".

Як відзначає автор матеріалу, посилаючись на свого інформатора, Райнін нібито намагається захопити важелі впливу в Харкові, для чого і розставляє своїх близьких соратників на ключові посади в регіоні. Крім того, ексглава АП може розглядати великі підприємства в якості ресурсної бази для своєї виборчої кампанії, пише ЗМІ.

Відзначимо, "Електроважмаш" проектує і виготовляє турбогенератори, гідрогенератори, великі машини постійного струму, обладнання для потреб електротранспорту. Понад 2/3 продукції завод відправляє на експорт у більш ніж 50 країн світу. Як нагадали журналісти, власник групи DCH Олександр Ярославський заявив про бажання купити завод у рамках приватизації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!