Головна Новини Бізнес новини компаній На компанії, яку пов'язують з екс-нардепом Рибалкою, - висять сотні мільйонів гривень боргу
commentss НОВИНИ Всі новини

На компанії, яку пов'язують з екс-нардепом Рибалкою, - висять сотні мільйонів гривень боргу

За даними аналітичного порталу YouControl, ліквідності компанії, до якої нібито має відношення Сергій Рибалка, не вистачає, щоб оплачувати рахунки

13 грудня 2019, 14:45 comments1849
Поділіться публікацією:
На компанії, яку пов'язують з екс-нардепом Рибалкою, - висять сотні мільйонів гривень боргу

Компанія ТОВ "Ай Пі Джі Юей", яку пов'язують з колишнім народним депутатом Сергієм Рибалкою, накопичила борги в розмірі декількох сотень мільйонів гривень. Про це свідчать дані аналітичного порталу YouControl.

Згідно з оприлюдненими даними, в 2018 році чисті продажі компанії склали 250 млн гривень. У той же час боргові зобов'язання "Ай Пі Джі Юей" оцінені на рівні 109,4%. Таким чином, на кінець 2018 року загальний дог компанії становив 522 млн грн.

Що стосується коефіцієнта покриття компанії, то, за даними YouControl, "Ай Пі Джі Юей" не здатна погашати поточні (короткострокові) зобов'язання за рахунок оборотних активів. Підрахунок коефіцієнта покриття процентів показує, наскільки просто компанії виплатити відсотки за непогашеним боргом. У "Ай Пі Джі Юей" він становить 84,74%

"Ліквідності критично не вистачає, щоб оплачувати рахунки", — відзначили аналітики YouControl.

Рентабельність активів "Ай Пі Джі Юей" за підсумками минулого року пішла в мінус на 8,48%.

"Рівень ризику — високий. Прибутку мало, недостатній запас міцності", — йдеться в повідомленні.

Робочий капітал компанії теж в мінусі: — 16,7%. Мова йде про суму капіталу, який є у "Ай Пі Джі Юей" для фінансування поточної діяльності компанії.

"Рівень ризику: середній. Ліквідності трохи не вистачає, щоб оплачувати рахунки", — прокоментували аналітики.

"Ай Пі Джі Юей" була створена всього 2,5 роки тому. Компаній керує людина по імені Бабай Андрій В'ячеславович. Розмір статутного капіталу становить 70 тис. грн.

Сьогодні проти "Ай Пі Джі Юей" відкрито близько 10 судових проваджень за фактом несплати боргів компанією. Остання справа стосується боргу компанії в розмірі 1 млн 163 тис. грн перед відомою аудиторською компанією "АСНІЛЬСЕН ЮКРЕЙН".

"Ай Пі Джі Юей" входить до складу корпорації "Ай Пі Джі", до якої має відношення сім'я екс-депутата Рибалки. Корпорація зайшла на вітчизняний ринок виробництва снеків натомість "S. Group".

Структури "Ай Пі Джі" сьогодні виробляють і продають снеки "Semki", "Козацька слава", "Snekkin", "Kartofan", "Macho".

Самого Рибалку, за даними ЗМІ, підозрюють у держзраді. Як вважає слідство, він отримував роялті від "Снек Експорт", що торгує з так званою "ЛНР".

Зазначимо, що адвокати Сергія Рибалки заперечують інформацію про те, що проти нього відкрили справу за підозрою в державній зраді. Захист заявляє, ні в одному кримінальному провадженні Рибалці не повідомили про підозру і не вручили обвинувальний акт. Також суд не визнав депутата винним у вчиненні будь-якого злочину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!