Головна Новини Бізнес новини компаній Енергоефективні набори обрали вже більше 30 тис. українських домогосподарств
commentss НОВИНИ Всі новини

Енергоефективні набори обрали вже більше 30 тис. українських домогосподарств

Набори, що дозволяють економити електроенергію, набирають популярність серед українців

26 грудня 2019, 17:36 comments1681
Поділіться публікацією:
Енергоефективні набори обрали вже більше 30 тис. українських домогосподарств

Питання економії електроенергії особливо гостро стоїть в зимовий період року. Додаткові витрати викликають електрообігрівачі, системи освітлення і кондиціонування, тощо. Для підвищення ефективності використання електроенергії існують спеціальні набори. Комплексна установка дозволяє знизити витрати на електрику до 50%.

В основу енергоефективних наборів Розумний Watt від YASNO входять: двозонна лічильник електроенергії з послугою швидкого встановлення "під ключ". Такий лічильник дозволяє платити в 2 рази менше за електроенергію, спожиту з 23:00 до 07:00. Також в набір входить розетка з таймером або функцією управління по Wi-Fi. LED-лампи споживають до 10 разів менше електроенергії, ніж лампи розжарювання. При бажанні, набір укомплектують "розумним" освітленням — управляти яким можна за допомогою смартфона. Для тих споживачів, у яких виникають періодичні відключення електрики, пропонують автономні світильники, які можна не заряджати до 90 днів.

"Набори допомагають зменшити платіжки за електроенергію та підвищити комфорт. Для цього досить трохи змінити свої звички: частину електропобутових справ перенести на вечірній чи ранковий час між 23:00 і 7:00, коли тариф на електроенергію вдвічі менше звичайного", — розповів директор з продажу та обслуговування клієнтів YASNO Євген Бушма.

Фахівці компанії також відзначають зростання популярності двузонных лічильників і пов'язують його з появою потужних електроприладів та електротранспорту.

"Наприклад, при двузонному тарифі зарядити електромобіль вночі на 200 км пробігу можна за 25 гривень. Для власників дрібного електротранспорту – скутерів, самокатів, гироскутеров, электровелів – використовувати "нічний тариф" також вигідно. Якщо у вас вдома є робот-пилосос, то не обов'язково робити прибирання вночі. Робот може зарядитися у вечірній час, і використовувати накопичену "дешеву" енергію вже вдень. Мешканці приватних будинків можуть накопичувати "нічні" кіловат-години за допомогою домашніх систем зберігання енергії", — поділився директор з розвитку YASNO Олександр Онищенко.

Максимальну вигоду від використання "нічного тарифу" можуть отримати мешканці будинків, які повністю перейшли на електроопалення. Для них тариф на обсяг електроенергії, спожитий вдень до 3000 кВт∙год на місяць становитиме 0,9 грн./кВт∙год, а з 23:00 до 7:00 годин– 45 коп/кВт∙год.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!