Головна Новини Бізнес новини компаній Швейцарська Adelon AG заперечує причетність до постачань вугілля з окупованих територій
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарська Adelon AG заперечує причетність до постачань вугілля з окупованих територій

Компанії в цьому немає ніякого економічного та логістичного сенсу

30 грудня 2019, 15:10 comments1974
Поділіться публікацією:
Швейцарська Adelon AG заперечує причетність до постачань вугілля з окупованих територій

Великий швейцарський вугільний трейдер Adelon AG (Аделон АГ) займається виключно поставками вугілля з Кузбасівського вугільного басейну (РФ) і не працює ні з виробниками в Ростовській області, ні з шахтами на окупованих територіях України. Про це компанія повідомила в коментарі редакції Delo.ua.

"Компанія Adelon AG у своїй діяльності дотримується принципу роботи виключно у правовому полі із дотриманням чинного законодавства тих країн, яким постачає вугільну продукцію. Компанія уважно підходить до вибору своїх контрагентів, вивчаючи їх керівників, акціонерів, бенефіціарних власників на предмет знаходження в списках санкцій або договірних відносин з учасниками зазначених списків. Основні ринки збуту для нас — це Китай, Південна Корея, Японія, Польща, Словаччина, Румунія, Сербія, Туреччина, Грузія, Німеччина. Очевидно, що нам немає ніякого сенсу брати участь у будь-яких "схемних" постачаннях", — наголошується в повідомленні.

Крім того, повідомили в прес-службі, компанія Adelon AG співпрацює з першокласними банками і фінансовими організаціями, які при проведенні платежів та надання фінансування вимагають від клієнта повного пакету документів по угоді (контракти, специфікації, ж/д накладні, сертифікати походження і якості тощо).

"Зазначені документи детально вивчаються відділами compliance (перевіряються маршрути руху вагонів, якісні характеристики товару, сторін угоди тощо). У разі виявлення будь-яких невідповідностей, фактів підробки документів, зазначені банківські та фінансові установи блокують роботу рахунків компанії та передають зібрані матеріали до відповідних контролюючих/правоохоронних органів. Таким чином, ще до проведення поставки, ми вже повинні показати її умови банку. Звичайно ж, жоден європейський банк не пропустив би угоду, хоч віддалено пов'язану з "Л/ДНР", — сказано в коментарі Adelon AG. Крім того, відзначають в компанії, немає ніякого економічного та логістичного сенсу "підміняти" вугілля з Кузбасу "контрабандним" товаром з окупованих територій.

"Якісні характеристики контрабандного вугілля відрізняються від вугільної продукції, видобутої на Кузбасі. По-перше, мова йде про сірку: на Кузбасі це 0,2-0,5%, вугілля з Донбасу — 1-3%. По-друге, вартість доставки вугільної продукції з Кузбасу через Ростовську область економічно не вигідна і призводить до значного подорожчання собівартості товару. Вартість залізничного перевезення з Ростовської області до кордону України з Росією становить близько 20-22$/тонну. А доставка з Кузбасу в Ростов — це ще плюс 27-30$/тонну. Немає ніякого сенсу везти вугілля через Ростов", — відзначають в Аделон АГ. У компанії припускають, що поширення ЗМІ неперевіреної інформації про діяльність компанії пов'язана з внутрішньоукраїнським політичним протистоянням. "Оскільки компанія Adelon AG не поставляє в Україну вугілля і не веде тут бізнес, ми були здивовані, що ім'я компанії з'явилося в деяких ЗМІ, та ще й з недостовірними формулюваннями", — відзначили в прес-службі.

Adelon AG (Аделон АГ) — швейцарська трейдингова компанія, яка займається міжнародним продажем вугілля походженням з Кузбасівського вугільного басейну (Новосибірська і Кемеровська області, РФ). Компанія торгує вугіллям марок Г (газовий); Т (худий); Д (довгополуменеве); А (антрацит); коксівним вугіллям; СС (спікливе); PCI (суміші пиловугільного вдування).

Раніше Служба безпеки України заблокувала масштабний механізм фінансування терористичних організацій "Л/ДНР" шляхом видобутку на тимчасово окупованих територіях вугілля і подальшої його поставки в Україну і країни Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!