Головна Новини Бізнес новини компаній Президент ТПП Чижиков використовує кошти організації для власних потреб, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент ТПП Чижиков використовує кошти організації для власних потреб, - ЗМІ

У ЗМІ з’явилася інформація, що глава Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков зловживає своїми повноваженнями

22 січня 2020, 15:33 comments2148
Поділіться публікацією:
Президент ТПП Чижиков використовує кошти організації для власних потреб, - ЗМІ

Президент Торгово-промислової палати (ТПП) України Геннадій Чижиков за час свого керівництва не виконав жодної з поставлених у "Стратегії розвитку" задачі, проте постійно використовує кошти та фінанси бізнес-асоціації для власних потреб, пише "КП в Украине".

"З чисельних бесід з тими, хто обізнаний на професійному рівні з роботою ТПП — представниками, бізнес-членами системи ТПП та фахівцями, яким не байдужа доля цієї організації, розумієш, що за ці роки розгублено те, що завжди її відрізняло – професіоналізм, принциповість та послідовність у відстоюванні інтересів бізнесу перед владою, універсальність, висока компетентність і особиста відповідальність від президента Палати до рядового співробітника за досягнення результату", — розповідає джерело видання.

За його даними, за роки керівництва Чижикова, чисельність бізнес-членів ТПП знизилась з 10-12 тис у 2013 році до 4-6 тис у цьому році. При чому, сам президент організації у Стратегії розвитку ТПП до 2020 планував досягти відмітки у 15 тис членів.

"За фактом є мінус десять тисяч. Засадничу ціль — утримати/відновити до 2020 р. статус найпотужнішої бізнес-асоціації з підтримки та розвитку малих та середніх підприємств — повністю провалено. ТПП станом на сьогодні перетворилося на периферійну організацію, керівника якої не запрошують на наради чи засідання уряду, не пропонують виступів на зустрічах керівництва країни та уряду з бізнесом", - наголосив співрозмовник видання.

Він також зазначив, що ТПП відійшло від виконання ключових завдань, які передбачені законом "Про торгово-промислові палати України" та Статутом організації. Йдеться про розвиток зовнішньоекономічних зв’язків, експорт українських товарів та послуг, залучення інвестицій в українську економіку, а також формування сучасної промислової, торговельної та фінансової інфраструктури. За даними джерела, зараз пріоритет надано лише сервісним послугам, наприклад, видачі сертифікатів походження товарів чи засвідченню форс-мажорних обставин.

При цьому, йдеться у повідомленні, сам Чижиков за ці роки начебто неодноразово використовував кошти організації на власні потреби: під час закордонних поїздок проживав у дорогих готелях, а перельоти здійснював бізнес-класом.

"Все це проводиться без підготовки належних документів: технічних завдань, звітів, завдань за результатами таких відряджень. Фінансування приватних поїздок під виглядом службових відряджень для участі у спортивних (марафоні), культурних та мистецьких заходах. Придбання за три роки перебування на посаді президента квартири в центрі Києва та використання технічного персоналу палати для проведення ремонт робіт на безоплатній основі. Такий собі комунізм із люксовим капіталістичним лоском", — повідомляє ЗМІ.

Раніше "Коментарі" писали, що міжнародне дослідження вказало на важливу проблему: прибуток від експорту українського зерна "осідає" в офшорах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!