Головна Новини Бізнес новини компаній В комісію по закупівлям "Укрзалізниці" включили скандального екс-інженера аеропорту "Бориспіль"
commentss НОВИНИ Всі новини

В комісію по закупівлям "Укрзалізниці" включили скандального екс-інженера аеропорту "Бориспіль"

Колишній головний інженер "Борисполя" Сергій Лейбук раніше фігурував в скандалах, пов'язаних із закупівлями

27 січня 2020, 17:20 comments3941
Поділіться публікацією:
В комісію по закупівлям "Укрзалізниці" включили скандального екс-інженера аеропорту "Бориспіль"

У конкурсну робочу групу "Укрзалізниці", що визначає постачальника харчування для пасажирів поїздів "Інтерсіті", включили керівника УЗСК Сергія Лейбука, ім'я якого фігурувало в декількох корупційних скандалах, пов'язаних із закупівлями.

Зазначимо, що інформацію про створення спеціальної робочої групи з метою визначення переможця конкурсу щодо вибору постачальника харчування та медіаконтенту для пасажирів "Інтерсіті", прес-служба "УЗ" оприлюднила 23 січня.

"Представники робочої групи проведуть консультації з учасниками останнього конкурсу і розглянуть їх пропозиції. Враховуючи цю роботу, УЗСК буде рекомендовано одну компанію з кращою пропозицією для пасажирів і вигідними умовами співпраці для державного перевізника ", — йдеться в повідомленні.

У новоствореній робочій групі виявився і Сергій Лейбук, якого напередодні запідозрили у спробі провести конкурсний відбір в інтересах завідомо визначеної компанії – ТОВ "Санфинити".

Учасники відбору кажуть: така ситуація не сприяє вирішенню корупційного скандалу, а навпаки, лише посилює його. Свої побоювання вони підкріплюють тим, що Лейбук, працюючи головним інженером в аеропорту "Бориспіль", нібито купував послуги у клінінгової компанії приятеля – Фурсіна.

Схожий скандал стався і в липні 2018 року, коли Лейбук, за інформацією "Дзеркала тижня", уклав договір з компанією "Медіа Директ" на розміщення реклами в швидкісних поїздах "Інтерсіті". Ця ж компанія раніше обслуговувала і аеропорт "Бориспіль.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Лейбук лобіює в конкурсі на постачання харчування перемогу компанії "Санфініті", контролером якої є Сергій Корецький. За даними журналу відвідувань УЗСК, Корецький та його представники "надцять" разів зустрічалися з Лейбуком і Горбатко (заступник голови конкурсної комісії), як до моменту оголошення конкурсної процедури, так і після цього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!