"Нафтогаз" погрожує відключити опалення у 9 областях: у яких містах є борги

У «Нафтогазі» повідомили, що під загрозою відключення опалення опинилися 18 населених пунктів

З 1 лютого жителі дев'ятьох областей України ризикують залишитися без опалення. Про це інформує НАК "Нафтогаз – України" на офіційному сайті.

Так, лише половина з 37 проблемних тепловиків погасила свої критичні борги за газопостачання. Однак залишаються 18 виробників тепла, які не розрахувалися за газ. Через це у 18 населених пунктах може бути зупинено опалювання.

"За оперативними даними, станом на 29 січня 2020 р., таким підприємствам теплоенергетики для продовження отримання газу з 1 лютого в рамках ПСО необхідно сплатити понад 406 млн гривень (з урахуванням вартості газу, спожитого у грудні 2019 р.)", - йдеться у повідомленні компанії.

Зазначимо, що крайній термін проведення необхідних розрахунків – сьогодні.

До переліку тепловиків–боржників потрапили підприємства з Дніпропетровської області – у населених пунктах Кривий Ріг, Кам'янське та Дніпро, Івано-Франківської – Калуш, Київської – Софіївська Борщагівка, Луганської – Щастя та Старобільськ, Одеської – Одеса й Хлібодарське, а також Полтавської – Полтава, Сумської – Суми та Ромни, Харківської – Чугуїв, Харківська і Харків, Хмельницької – Дунаївці.

Раніше "Коментарі" інформували, що міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель заявив, що нова формула дозволить переглянути у лютому ціну на газ у бік зниження.