Головна Новини Бізнес новини компаній В Україну заходить найбільший портовий оператор світу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну заходить найбільший портовий оператор світу

Один з найбільших світових портових операторів DP World заходить в порт Південний

13 лютого 2020, 11:27 comments2141
Поділіться публікацією:
В Україну заходить найбільший портовий оператор світу

Найбільший портової оператор світу — DP World має намір придбати контроль в Контейнерному терміналі ТІС в порту Південний в Одеській області. Про це повідомляє прес-служба ТИС.

Операцією займається інвестиційна компанія SD Capital. Однак ТІС не називають суми договору, але повідомляють, що це "найбільша інвестиція в інфраструктурі за всю історію незалежності України".

В ТІС також зазначили, серед першочергових планів DP World — впровадити новітні IT-рішення і глобальну експертизу групи, сфокусуватися на розвиток інтермодального сегмента вантажоперевезень і розвитку на власних, вже викуплених ТІС землях індустріального парку за прикладом найбільшої вільної економічної зони Jebel Ali Free Zone.

Голова правління і генеральний директор DP World султан Ахмед Бін Сулайєм також повідомив, що його компанія рада розширенню і присутності в Україні.

"DP World високо оцінює потенціал зростання Контейнерного терміналу ТІС. Мета нашої компанії — створювати кращі галузеві рішення для оптимізації глобальної ланцюжка поставок. Ми віримо, що наше стратегічне партнерство дозволить Контейнерного терміналу ТІС зміцнити свої позиції на морській карті світу", — сказав султан.

Як повідомляло видання "Коментарі", в 2006 р Держдеп заборонив продавати порти США, які входили до складу P&O на момент її покупки дубайської DP World через ризиків для національної безпеки США. А в 2012 р уряд РФ також вивело DP World зі складу акціонерів ТОВ " Східна стивідорна компанія" в Знахідку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!