Головна Новини Бізнес новини компаній В робочу групу "харчового" конкурсу УЗ включила Лейбука і Горбатка, яких викрили в роботі на одного з конкурсантів
commentss НОВИНИ Всі новини

В робочу групу "харчового" конкурсу УЗ включила Лейбука і Горбатка, яких викрили в роботі на одного з конкурсантів

У новій робочій групі з вибору постачальника послуг харчування для пасажирів "Інтерсіті" опинилися Сергій Лейбук і В'ячеслав Горбатко, які могли раніше діяти в інтересах компанії "Санфініті"

19 лютого 2020, 13:15 comments2634
Поділіться публікацією:
В робочу групу "харчового" конкурсу УЗ включила Лейбука і Горбатка, яких викрили в роботі на одного з конкурсантів

У новостворену робочу групу "Укрзалізниці" з вибору постачальника послуг харчування для пасажирів "Інтерсіті" включили представників "старої" конкурсної комісії Сергія Лейбука і В'ячеслава Горбатко, які не змогли провести відбір з першого разу. Про це свідчить документ, який опинився в розпорядженні "Коментарів".

Зазначимо, що про створення нової робочої групи для проведення "харчового" конкурсу УЗ заявила 23 січня, хоча в цей період процедура конкурсу була заблокована рішенням Волинського окружного суду. При цьому, за даними джерела з "Укрзалізниці", наказ про створення робочої групи на момент публікації відповідного прес-релізу на сайті компанії підписаний ще не був.

Якщо це так, то прес-служба компанії могла ввести в оману ЗМІ та громадськість, а також всіх учасників конкурсу, оскільки мова йде не просто про висвітлення діяльності УЗ, а про офіційну позицію підприємства.

Згідно з документом, який опинився в розпорядженні "Коментарів", заступником голови створеної робочої групи має стати Сергій Лейбук — директор філії "Українська залізнична швидкісна компанія" (УЗШК). Він відповідав за проведення цього конкурсу з самого початку і під його керівництвом були порушені етапність і терміни його проведення, що послужило приводом для Волинського суду заблокувати всю процедуру.

Кидається в очі і присутність в робочій групі В'ячеслава Горбатка — начальника управління ресурсного забезпечення філії УЗШК, який був заступником глави першої конкурсної комісії. За даними джерел, Горбатко під виглядом співробітника УЗШК нібито привів на станцію "Дарниця" представника одного з конкурсантів — компанії "Санфініті". Мова йде про Тараса Новосада, який нібито провів обмір вагонів, а пізніше його помітили в ресторані для персоналу "Укрзалізниці" на обіді.

Нагадаємо, згідно з розслідуванням "Капітал", "Санфініті" дізналася умови конкурсу з вибору постачальника послуг харчування ще до його офіційного оголошення. Так, компанія наперед мала інформацією з конкурсної документації щодо вимог щодо мінімального встановлення капіталу, і різко збільшила його з 4 000 грн до 2 млн грн. Також, "передбачаючи той факт, що конкурс буде включати в себе не один, а три лоти, "Санфініті" заздалегідь уклала договір з субпідрядником на виконання послуг по другому лоту (забезпечення пасажирів медіа-контентом).

Згідно з даними відкритих реєстрів, компанія належить Сергію Корецькому. До старту свого нового кавового бізнесу ("Санфініті" керує 4-ма кав'ярнями "Ідеаліст"), він працював керівником мережі АЗС "ВОГ". А сьогодні "ВОГ" — один з учасників цього конкурсу УЗ.
Редакція звертається з публічним інформаційним запитом безпосередньо до керівництва "Укрзалізниці" з проханням пояснити, чому Лейбука і Горбатка досі не усунено від проведення конкурсної процедури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!