Головна Новини Бізнес новини компаній Оприлюднений ТОП-10 бізнесменів, яким дісталися найбільші суми бюджетних коштів
commentss НОВИНИ Всі новини

Оприлюднений ТОП-10 бізнесменів, яким дісталися найбільші суми бюджетних коштів

Названі бізнесмени, які отримали найбільше держкоштів на аграрні програми

21 лютого 2020, 08:41 comments2465
Поділіться публікацією:
Оприлюднений ТОП-10 бізнесменів, яким дісталися найбільші суми бюджетних коштів

Стали відомі бізнесмени, яким дісталися найбільші суми бюджетних коштів, пише "ЛІГА".

Протягом 2017-2019 років для українських аграріїв діяли п'ять великих бюджетних програм підтримки. Насправді більше. Але по іншим програмам суми дотацій були порівняно невеликі. Сумарний бюджет всіх програм — 7,25 млрд грн.

У 2017 році аграрії отримали з бюджету 4 млрд грн в рамках програми квазиаккумуляции ПДВ. Її сенс в тому, що аграріям щомісяця виплачуються дотації, які залежать від суми ПДВ, сплаченої ними в бюджет.

Компанії могли накопичувати суми податку на додану вартість і потім використовувати ці гроші для розвитку бізнесу. Чим більше партія товару на експорт, тим, відповідно, більше ПДВ поверталося виробнику.

Квазиаккумуляция ПДВ була представлена як довгострокова ініціатива. На підтвердження серйозності цих намірів, Бюджетний кодекс доповнено статтею, що гарантує в 2017-2021 роках щорічний обсяг державної підтримки не менше 1% аграрного ВВП.

За підсумками програми, найбільше держкоштів отримали компанії власника МХП Юрія Косюка ("Вінницька птахофабрика", "Миронівська птахофабрика", "Старинська птахофабрика", "Оріль-Лідер", "Перемога нова"), групи Укрлендфармінг " Олега Бахматюка ("Агрохолдинг Авангард, ДП "Авангард-Агро" і "Птицехозяйство Чорнобаївське") і власника компанії АПК-Інвест Бориса Колеснікова.

Як повідомляло видання "Коментарі", в обласні департаменти розвитку агропромислового комплексу (АПК) було направлено майже 120 мільйонів гривень. Ці кошти призначені для видачі аграріям компенсації за придбаний садивний матеріал.

Гроші отримають українські аграрії, які висаджували плодово-ягідні культури та виноград. Отримати кошти повинні 112 суб'єктів господарювання. Це прописано в наказі Мінагрополітики №469 від 13 серпня 2019 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!