Головна Новини Бізнес новини компаній ПриватБанк подав позов на $5,5 млрд проти екс-власників на Кіпрі
commentss НОВИНИ Всі новини

ПриватБанк подав позов на $5,5 млрд проти екс-власників на Кіпрі

ПриватБанк буде судитися через 2 серії транзакцій в 2013 і 2016 роках

4 квітня 2020, 00:09 comments2539
Поділіться публікацією:
ПриватБанк подав позов на $5,5 млрд проти екс-власників на Кіпрі

Націоналізований ПриватБанк подав позов в суд Кіпру для відшкодування 5,5 мільярдів доларів збитків з-за шахрайства та відмивання грошей, які здійснювали колишні власники Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов, Тимур Новиков і компанії PrimeCap Limited і Duxton Holdings Limited. Про це повідомили в прес-службі Приватбанку на офіційному сайті.

ПриватБанк буде судитися з приводу двох серій транзакцій в 2013 і 2016 роках. В прес-службі заявили, що вони були здійснені незаконно за вказівкою колишніх власників. Величезні суми були виплачені компаніям Коломойського та/або Боголюбова.

В Приватбанку заявили, що за цією схемою 2,34 мільярда доларів перевели в компанію Duxton Holdings Limited на Кіпрі, яка була пов'язана з колишніми власниками банку. ПриватБанк націоналізований в 2016 році.

Восени 2019 року в Англії суд зобов'язав колишніх власників Приватбанку виплатити близько 10,9 мільйонів фунтів стерлінгів судових витрат Приватбанку.

Як повідомляв портал "Коментарі", колишній міністр економіки Тимофій Мілованов запропонував виплатити українцям по 5 тис. грн iз-за карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!