Головна Новини Бізнес новини компаній Бізнесмен Барщовський запустив піар-кампанію, щоб не платити борги
commentss НОВИНИ Всі новини

Бізнесмен Барщовський запустив піар-кампанію, щоб не платити борги

На думку засновника фінансової компанії "Інвестохіллс Веста" Андрія Волкова, бізнесмен Тарас Барщовський всіма силами намагається ухилитися від сплати багатомільярдного боргу

25 травня 2020, 19:48 comments2404
Поділіться публікацією:
Бізнесмен Барщовський запустив піар-кампанію, щоб не платити борги

Український бізнесмен Тарас Барщовський, власник групи T. B. Fruit, може бути причетний до публікацій в ЗМІ, у яких судові рішення не на його користь називають неспроможними, а власників прав стягнення боргів за кредитними зобов'язаннями – рейдерами. Такі дії вказують на те, що Барщовський вичерпав всі правові механізми для ухилення від сплати шестимільярдного боргу.

ФК "Інвестохіллс Веста" — власник прав вимоги за кредитами – веде судові спори, що були ініційовані ще Дельта Банком у 2015-2018 роках. Дана банківська установа подала більше 30 позовів, більшість з яких вже розглянута на користь кредиторів, а розгляд інших ще триває. Рішенням Верховного суду у справі № 914/260/18 борг підприємства Барщовського Т. Я. визнаний обов'язковим до погашення. Окрім того, є кримінальні провадження № 42016101060000209, 12020000000000132, 12019100060005782, 2020100060000275. При цьому кримінальне провадження № 42016101060000209 було відкрито проти компаній Барщовського ще до купівлі прав вимог ФК "Інвестохіллс Веста".

За словами Андрія Волкова, засновника ТОВ "ФК Інвестохіллс Веста", всі дії зі стягнення ФК "Інвестохіллс Веста" здійснюються виключно за наявності правових підстав. При цьому практично всі боржники, з якими працювала компанія, після погашення або реструктуризації продовжують існувати як бізнес. Однак Тарас Барщовський вирішив самостійно знищити свої підприємства, щоб не повертати кредит. Частини зареєстрованих  підприємств були свідомо проведені через процедуру банкрутства, кошти з рахунків компаній виводилися за кордон, і навіть робили розпил обладнання та вивозили його з об’єктів в Харкові, Городку та Новій Ушиці. Всі зусилля Тарас Барщовський направив на те, щоб не діяти цивілізовано та не повертати 6 млрд боргу. 

"Ми вже кілька років успішно працюємо на ринку стягнення проблемної заборгованості та не вперше стикаємося з відчайдушним опором боржників. Всього у нас на балансі наразі знаходяться активи банків на суму більше 55 млрд гривень, в тому числі активи таких олігархів, як Жеваго, Новінський, Бахматюк, Фірташ. Но також і дрібніших за статками олігархів, як Тарас Барщовський, наприклад. На ринку відомі наші успішні кейси, наприклад,  стягнення заборгованості агрофірми "Мрія", Групи "Фоззі". У всьому світі ринок стягнення проблемної заборгованості специфічний та складний. Робота на ньому передбачає глибоку експертизу, грамотні стратегії, ми працюємо виключно в правовому полі, залучаючи талановитих юристів, аналітиків, фінансистів як до команди, так і у вигляді зовнішніх експертів. І нас не зупинять ні залучені опонентом гучні імена з держорганів, ані іноземні юрисдикції, ані негативні публікації в ЗМІ. Наша місія – відновити справедливість, адже, погодьтеся, що українська економіка ніколи не буде розвиватися, якщо кожен буде безкарно не повертати кредити",  — прокоментував Волков. 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!