Головна Новини Бізнес економіка Заборгованість по зарплатах в Україні збільшилася
commentss НОВИНИ Всі новини

Заборгованість по зарплатах в Україні збільшилася

80,5% боргу по зарплаті припадає на галузі промисловості

7 серпня 2019, 13:03 comments2037
Поділіться публікацією:
Заборгованість по зарплатах в Україні збільшилася

В червні цього року загальна сума заборгованості за виплату зарплат у країні збільшилася на 5,1%, або на 139,5 мільйонів гривень. Станом вже на 1 липня сума заборгованості склала 2857,8 млн. грн., повідомляється в документі "Про соціально-економічне становище України за січень-червень 2019 року" Державної служби статистики.

Як зазначається, станом на 1 липня частка загальної суми боргу припадала на промисловість (80,5%). При цьому більше половини суми боргу утворено в Донецькій (20,1%), Луганській (16,3%), Харківській (11,9%) та Сумській (11,0%) областях. Збільшення загальної суми боргу в червні спостерігалося у 17 регіонах, а найсуттєвіше — в Донецькій (на 67,7 млн. грн.), Харківській (на 44,2 млн. грн.) і Дніпропетровській (на 33,3 млн. грн.) областях.

"Вагоме збільшення суми невиплаченої зарплати у червні спостерігалося на підприємствах з постачання електроенергії, газу та кондиціонованого повітря (на 47,2 млн. грн.), виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів (на 36,4 млн. грн.), з виробництва машин та устаткування, не віднесених до інших угрупувань (на 27,1 млн. грн.), з виробництва готових металевих виробів, крім машин і обладнання (на 22,9 млн. грн.)", — йдеться в документі Держстату.

Крім цього, в Україні збільшилася і кількість працівників, які своєчасно не отримали зарплату — на 16,6%, або на 113,3 тисяч осіб. Це станом на 1 липня цього року.

Підприємства-банкрути у червні 2019 року зменшили заборгованість по зарплатах на 1,3%. Станом на 1 липня заборгованість становить 758,5 мільйонів гривень.

На економічно неактивних підприємствах сума боргу з виплати зарплати склала 404,4 млн. грн., або 14,1% від загальної суми

заборгованості заробітної плати по країні.

Раніше видання "Комментарии" повідомляло, стало відомо, де найбільші і низькі зарплати в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!