Головна Новини Бізнес економіка НБУ дозволив бізнесу купувати валюту за рахунок кредитних коштів
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ дозволив бізнесу купувати валюту за рахунок кредитних коштів

Підприємства зможуть більш ефективно купувати необхідні обсяги валюти

7 серпня 2019, 19:00 comments2168
Поділіться публікацією:
НБУ дозволив бізнесу купувати валюту за рахунок кредитних коштів

В Україні Національний банк дозволив купувати іноземну валюту бізнесу за рахунок кредитних коштів у гривнях без обмежень. Це було зроблено в рамках лібералізації, передає прес-служба Національного банку України.

Як повідомляється, таке послаблення дозволить підприємствам більш ефективно керувати ліквідністю і купувати необхідні обсяги валюти.

"Також, банки зобов'язані завершувати нагляд за експортними операціями протягом 5 робочих днів з моменту отримання від НБУ інформації про зміну обслуговуючого банку митної декларації клієнта. Це дозволить уникнути подвійного контролю клієнтської операції. Ще був уточнений порядок здійснення нагляду за імпортними операціями в разі зміни обслуговуючого банку", — йдеться в повідомленні.

З початку 2019 року в Україні вже скасували обов'язковий продаж валютної виручки бізнесом, а також — попереднє замовлення гривні для купівлі валюти та обмеження на репатріацію дивідендів за кордон.

Купувати іноземну валюту за рахунок кредитних коштів у гривні бізнес зможе вже з завтрашнього дня, 8 серпня. Це прописано в постанові НБУ №104 від 6 серпня 2019 року "Про внесення змін в деякі нормативно-правові акти Національного банку України".

Як писало видання "Комментарии", в НБУ мають намір захищати споживачів фінансових послуг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!