Головна Новини Бізнес економіка За півроку НБУ скасував понад 30 обмежень на валютному ринку
commentss НОВИНИ Всі новини

За півроку НБУ скасував понад 30 обмежень на валютному ринку

Фізособи активно купують і продають валюту онлайн

8 серпня 2019, 11:05 comments2330
Поділіться публікацією:
За півроку НБУ скасував понад 30 обмежень на валютному ринку

Національний банк за перші півроку 2019 року скасував більше 30 обмежень на валютному ринку. Це сталося у зв'язку з тим, що з 7 лютого цього року в Україні запрацювала нова ліберальна система валютного регулювання, передає прес-служба НБУ в соцмережі Facebook.

Як зазначається, новації вводилися з метою поліпшення бізнес-клімату. Тепер не потрібно заздалегідь замовляти гривні для купівлі валюти, були зняті обмеження на репатріацію дивідендів за кордон, а ще скасували обов'язковий продаж валютної виручки.

"Водночас населення відчуло переваги валютної лібералізації. Українці отримали можливість купувати валюту онлайн через інтернет-банкінг і не стояти в чергах в банківських відділеннях. Бізнес і населення інвестують за кордон у межах запровадженої системи електронних лімітів. А НБУ не вимагає отримання спеціальних дозволів, як це колись було раніше. З 7 лютого загальна сума інвестицій склала понад 70 млн євро", — йдеться в повідомленні.

При цьому, для бізнесменів була створена спрощена повідомна система інформування про зовнішні залучення. Вона (система) замінила процедуру реєстрації таких кредитів у Національному банку. З моменту скасування системи (7 лютого 2019 року) була здійснена 1771 зміна в попередньо укладені кредитні договори. А нові зовнішні залучення склали близько 782.

"Іноземні інвестори вітають скасування ліміту на репатріацію дивідендів. З початку року вони перерахували за кордон близько 1,7 млрд. дол. США з отриманого в Україні прибутку. Фізособи активно використовують нові можливості купівлі-продажу валюти онлайн. Кожен день вони купують і продають приблизно зіставні суми в 3-4 млн. дол. США в день", — пояснюють у НБУ.

Крім цього, в результаті проведеної валютної лібералізації за перші півроку 2019 року, істотного відтоку капіталу і тиску на валютний ринок не відбулося.

"Замість цього валютна лібералізація має велике значення для поліпшення бізнес-клімату, створює стимули для посилення довіри до національної валюти і передумови для припливу капіталу в країну", — повідомляє регулятор.

Як писало видання "Комментарии", НБУ дозволив бізнесу купувати валюту за рахунок кредитних коштів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!