Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, коли в Україні відкриють ринок землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли в Україні відкриють ринок землі

За словами президента, земельну реформу в Україні проведуть в 2019

8 серпня 2019, 12:45 comments2114
Поділіться публікацією:
Стало відомо, коли в Україні відкриють ринок землі

Президент України Володимир Зеленський має намір запустити ринок землі в 2020 році. Про це він сказав у ході виступу на українсько-турецькому бізнес-форумі.

"Цього року ми обов'язково проведемо земельну реформу, що вже в наступному році дозволить створити ринок на 40 млн гектарів землі, яка є однією з кращих у світі за своєю якістю", — сказав президент.

Президент запросив представників турецького бізнесу до інвестицій в сільське господарство на півдні України. Зокрема, для створення систем для поліпшення властивостей ґрунту.

Він стверджує, що в Україні вже є турецькі компанії, що володіють землею, а в подальшому президент розраховує на зростання їх числа.

"Сподіваюся, таких компаній стане набагато більше. Особливо це стосується південної частини України, де є потреба у створенні і розвитку меліоративних систем. Тут ми також розглядаємо можливості для державно-приватного партнерства", – сказав він.

Як повідомляло видання "Коментарі", заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення був введений ще в 2001 році. З 2002 року мораторій на продаж сільгоспземель був введений як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі, після чого парламент неодноразово продовжував його дію.

У грудні 2018 року Верховна Рада продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2020 року.

Як нещодавно заявив Президент України Володимир Зеленський, мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення буде скасовано до кінця 2019 року.

Також ми писали про те, що в планах партії Слуга народу створення накопичувальної пенсійної системи, відкриття ринку землі, а також введення страхової медицини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!