Головна Новини Бізнес економіка Україна займає лідируючі позиції в світі по експорту агропродукції
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна займає лідируючі позиції в світі по експорту агропродукції

Експорт української продукції аграрного виробництва зріс на 20%

8 серпня 2019, 15:20 comments2099
Поділіться публікацією:
Україна займає лідируючі позиції в світі по експорту агропродукції

За деякими позиціями Україна є номером один у світі з експорту агропродукції. Це стосується, як експорту зернових, так і продуктів переробки, передає прес-служба Урядового порталу в соцмережі Facebook.

Як зазначається, за перші шість місяців 2019 року експорт української продукції аграрного виробництва зріс на 20% і склав 10,3 млрд. дол. Дані наведені у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

"Азійський ринок вийшов на перше місце (41,9%), випередивши експорт в країни ЄС та Африки. Втім, Україна зберігає свої позиції в п'ятірці найбільших постачальників агропродукції у Європу. За деякими позиціями Україна №1 в світі з експорту агропродукції", — йдеться в повідомленні.

Однією з причин, що сприяло виходу України на такі світові позиції, є підтримка фермерів Агропромислового комплексу (АПК). В цьому році вони отримали 5,9 мільярдів гривень. З них 3,5 млрд. грн. було направлено на підтримку тваринництва, 881,8 млн. грн. — на часткову компенсацію сільгосптехніки та обладнання, а 800 млн. грн. — на підтримку фермерських господарств.

Менші суми, близько 400 млн. грн. було виділено на підтримку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними, а також — 200 млн. грн. направили на надання кредитів фермерським господарствам.

Як писало видання "Комментарии", експорт українських товарів і послуг в Канаду зріс майже на 75%. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!