Головна Новини Бізнес економіка За допомогою Конвенції в Україні планують уникнути подвійного оподаткування
commentss НОВИНИ Всі новини

За допомогою Конвенції в Україні планують уникнути подвійного оподаткування

Конвенція повинна протидіяти виведенню прибутків з-під оподаткування

9 серпня 2019, 13:58 comments2304
Поділіться публікацією:
За допомогою Конвенції в Україні планують уникнути подвійного оподаткування

В цьому році з 1 грудня в Україні набуде сили Конвенція MLI з виконання заходів, що стосуються угод про оподаткування. Дана Конвенція повинна протидіяти розмиванню бази і виведенню прибутків з-під оподаткування, передає прес-служба Міністерства фінансів України в соцмережі Facebook.

Як зазначається, депозитарію Організації економічного співробітництва та розвитку вчора, 8 серпня, було офіційно передано документи про ратифікацію Конвенції MLI в Україні.

"Це значить, що Конвенція набуде чинності з 1 грудня 2019 року, а Україна стане 31-ю країною, де Конвенція почне застосовуватися! Завдяки цьому наша країна зможе внести необхідні зміни в більшості міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування між Україною та іншими державами", — йдеться в повідомленні.

Подібні кроки повинні призвести до зменшення переміщення українського капіталу в юрисдикції з низьким рівнем оподаткування.

"Це необхідно зробити з метою мінімізації податкових зобов'язань, що, в свою чергу, сприятиме збільшенню доходів бюджету", — пояснюють в Мінфіні.

На Урядовому порталі повідомляється, що міжнародні компанії зменшують або уникають зобов'язань зі сплати податків на прибуток. Це відбувається через прогалини та неузгодженості в національному та міжнародному податковому законодавстві.

"Таким чином Україна втрачає надходження в бюджет. Країни-члени Організації економічного співробітництва та розвитку розробили план дій для боротьби з розмивання бази та висновком прибутку з-під оподаткування. Він (план) включає в собі 15 кроків", — йдеться на Урядовому порталі.

Україна повинна виконати чотири кроки: удосконалити заходи боротьби з податковими зловживаннями, не допустити зловживання пільгами, передбачених двосторонніми угодами, внести рекомендації про документації з трансфертного ціноутворення та розкриття інформації по країнах і вдосконалити процедуру взаємного узгодження шляхом дозволу спорів.

Як писало видання "Коментарі", в Мінфіні розповіли, наскільки зросли доходи Держбюджету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!