В Україні збільшилися обсяги виробництва м'яса, молока та яєць
Кількість продукції на підприємствах стало більше на 6,7%
За перші півроку, цього року, кількість продукції тваринництва збільшилося на 1,9%. Такі дані наведені у порівнянні за аналогічний період 2018 року, говориться у звіті "Про соціально-економічне становище України за січень-червень 2019 року" Державної служби статистики.
Як зазначається, у тому числі, кількість продукції на підприємствах стало більше на 6,7%, а в господарствах населення воно зменшилася на 2,5%.
Загалом обсяги виробництва м'яса (реалізації сільськогосподарських тварин на забій) збільшилися в 16 областях. Найбільше в Луганській області - на 40%, Вінницькій - на 25%, Харківській - на 14%, Львівській, Чернігівській - на 11%, Тернопільській - на 8%, Житомирській і Черкаській - на 6%.
"Скорочення обсягів виробництва м'яса відбулося в Київській області - на 10%, Одеській, Миколаївській - на 9%, Запорізькій - на 6%, Закарпатській - на 5%, Донецькій, Херсонській - на 3%, Волинській - на 0,3%", - йдеться в повідомленні.
Загальне виробництво молока збільшилося в Хмельницькій області - на 3%, Тернопільській - на 2%, Луганській, Харківській - на 1% і Херсонській - на 0,4%.
Виробництво яєць збільшилося в 19 областях. Найбільш істотно в Харківській області - на 41%, Івано-Франківській - на 39%, Черкаській - на 34%, Донецькій - на 28%, Кіровоградській - на 23%, Миколаївській - на 18%, Луганській - на 11%, Тернопільській - на 10%.
Як писало видання "Коментарі", виробництво соєвої олії в Україні збільшилося до 164,6 тис. тонн.