Головна Новини Бізнес економіка Україна вже не входить до ТОП-10 найбільших торгових партнерів РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна вже не входить до ТОП-10 найбільших торгових партнерів РФ

В першу трійку торгових партнерів Росії увійшли Китай, Нідерланди та Німеччина

13 серпня 2019, 11:16 comments2503
Поділіться публікацією:
Україна вже не входить до ТОП-10 найбільших торгових партнерів РФ

Товарообіг між Україною і Росією знизився майже у три рази. Такі дані наводяться в порівнянні з першим півріччям 2014 року, повідомляється на сторінці "Антивсепропальщик" в соцмережі Facebook.

Як зазначається, у грошовому еквіваленті торговий оборот між країнами зменшився з 18,5 млрд дол до 6,9 млрд дол. Таким чином, Україна залишила першу 10-ку найбільших торгових партнерів РФ. Тепер її місце займає Казахстан.

"Загалом за останні п'ять років Росія скоротила обсяг торгівлі на 20% — до 317, 5 млрд дол. Головними причинами цього стали західні санкції і падіння світових цін на нафту. Серед 10 основних торгівельних партнерів обсяг торгівлі зріс тільки з Китаєм. Як наслідок, обороти зовнішньої торгівлі в Росії вщухли з усіма основними партнерами, за винятком КНР", — йдеться в повідомленні.

В першу "трійку" найбільших торгових партнерів Російської Федерації на сьогоднішній день входять Китай, Нідерланди і Німеччина.

Так, товарний обіг з Китаєм у РФ збільшився з 43 млрд до 50,3 млрд дол США. Це на 17% більше в порівнянні з першим півріччям 2014 року. Товарообіг з Нідерландами навпаки зменшився на 31% і склав 25,9 млрд дол. Аналогічна ситуація і з Німеччиною. Зменшення обсягів торгівельних оборотів досягло 29% (до 25,2 млрд дол). Ще зменшилася торгівля з Італією (на 53%), Японією (на 36%) і з Туреччиною (на 24%).

Раніше, видання "Коментарі" повідомляло, стали відомі обсяги транзиту газу через Україну з РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!