Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, чого очікували українці від Зеленського за перші 100 днів роботи
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чого очікували українці від Зеленського за перші 100 днів роботи

33% українців сподівалися, що в Україні закінчиться війна

13 серпня 2019, 14:59 comments2055
Поділіться публікацією:
Стало відомо, чого очікували українці від Зеленського за перші 100 днів роботи

В перші 100 днів президентства Володимира Зеленського не маленька частина українців — 43%, очікували зниження цін на комунальні послуги. Ще 37% сподівалися, що в Україні з народних депутатів, суддів і самого президента буде знята недоторканність, написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook Голова Національної ради економічного розвитку і економічний експерт Олексій Дорошенко.

За його словами, на припинення військових дій на сході України розраховували 33% українців, 31% населення очікували проведення розслідування резонансних корупційних справ, а 18% вірили, що за цей період чиновникам будуть знижені заробітні плати.

"У червні НАК "Нафтогаз" знизив вартість газу на 12%, а в липні ще на 8%. Але за даними Держстату зниження вартості опалення та гарячої води для населення в червні і в липні не відбувалося. Відбулося зниження ціни для домогосподарств на природний газ на 16,8%. Як бачимо зниження ціни природного газу мало співвідноситися з цінами комунальних послуг для споживачів. Це означає, що додатковий прибуток осідає в компаніях з виробництва теплової енергії. Тут у справу повинен був вступити Антимонопольний комітет", — пояснив Олексій Дорошенко.

Варто зазначити, що в червні в Україні встановили граничні тарифи на тепло і гарячу воду. Це зробили у зв'язку з тим, що ціни на тепло і гарячу воду значно відрізняються і часом перевищують 2 тис. грн. у різних регіонах країни. При тому, що вартість газу для всіх однакова. Цей проект Мін'юсту 26 червня підтримав Кабінет Міністрів України. Він передбачає введення граничної ціни за опалення на рівні 1400 грн за гігакалорію. Це повинно привести до зниження цін на тепло по всій країні від 14%, а на гарячу воду максимальний тариф для населення не повинен перевищувати 83 грн за кубометр гарячої води.

Раніше, видання "Коментарі" повідомляло, що Зеленський влаштував масове звільнення чиновників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!