Головна Новини Бізнес економіка Надходження від ОВДП "принесли" черговий дохід до держбюджету
commentss НОВИНИ Всі новини

Надходження від ОВДП "принесли" черговий дохід до держбюджету

Ставки прибутковості за 2-річними ОВДП склали 16,52%

13 серпня 2019, 18:13 comments1793
Поділіться публікацією:
Надходження від ОВДП "принесли" черговий дохід до держбюджету

На сьогоднішніх аукціонах Облігацій внутрішньої державної позики України (ОВДП) було залучено 1,965 мільярдів гривень. Велика частина з надходжень склала від дворічних ОВДП, передає прес-служба Міністерства фінансів України.

Як зазначається, Мінфін продовжує впроваджувати обмеження на обсяг всіх випусків ОВДП. При цьому, міністерство намагається концентрувати попит на інструменти з тривалим терміном погашення.

"У результаті сьогоднішніх аукціонів ОВДП ставки прибутковості по всіх інструментах були знижені і склали: 16,5% — за 6-місячними ОВДП (зниження на 2 базисних пункта), 16,18% — за 1-річними ОВДП (зниження на 10 базисних пунктів), 16,52% — за 2-річними ОВДП (зниження на 23 бп)", — йдеться в повідомленні.

Варто додати, що в липні цього року надходження від розміщення Облігацій внутрішньої державної позики України (ОВДП), номінованих у валюті, становили 1 005,6 мільйон доларів. В результаті, ці надходження майже повністю компенсували платежі Уряду з обслуговування та погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті. Також у липні ставки прибутковості були знижені завдяки зростаючому попиту з боку інвесторів і обмеженню пропозицій по "коротким інструменам".

Раніше, видання "Коментарі" повідомляло, що надходження від ОВДП принесли в держбюджет мільярди гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!