Перу закупить українські транспортні літаки Ан-178

В тендері в Перу український Ан-178 виграв у C-27 Spartan (США - Італія) і C-295 (Airbus)

Державний концерн "Укроборонпром" виграв тендер, який оголосило Міністерство внутрішніх справ Перу, на купівлю певної кількості військово-транспортних літаків. Про це повідомив генеральний директор держконцерну Павло Букін.

Планується, що український транспортний літак Ан-178 змінить в Перу Ан-32Б,

"Перу може стати першим експортним полігоном для нового літака, створеного на ДП "Антонов". В нашу користь в цьому разі зіграли як професіоналізм і наполегливість контрактників "Укроборонпрому", так і легендарна надійність торгової марки "Антонов", - цитує Букіна прес-служба "Укроборонпрому" в середу.

Багатоцільовий транспортний літак Ан-178 розроблений на ДП "Антонов", що входить до складу ДК "Укроборонпром". У виробничій кооперації за програмою Ан-178 задіяно близько 200 компаній з 15 країн.

Висота польоту Ан-178 - 12 км, дальність - 5500 км, максимальна швидкість - 825 км/ч. Літак має змінену форму фюзеляжу, рампу для вантаження і вивантаження габаритних вантажів і здатний перевозити до 18 тонн вантажу, у тому числі великовантажні морські контейнери. Може сідати і злітати з будь-яких аеродромів, у тому числі грунтових.

Як повідомляв портал "Коментарі", "Антонов" відповів на намір РФ відновити виробництво літаків "Руслан"