Головна Новини Бізнес економіка Вітренко маніпулює звітністю для дискредитації НАК "Нафтогаз", - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Вітренко маніпулює звітністю для дискредитації НАК "Нафтогаз", - експерт

Енергетичний експерт Сергій Куюн викрив Юрія Вітренка

14 серпня 2019, 15:20 comments2539
Поділіться публікацією:
Вітренко маніпулює звітністю для дискредитації НАК "Нафтогаз", - експерт

Експерт енергетичних ринків в Україні Сергій Куюн уважно вивчив інформацію, яка потрапила в публічну площину про проведеному аналізі відділу маркетингових досліджень НАК "Нафтогаз України", очолюваний Юрієм Вітренко. В дослідженні було вказано багато огріхів в роботі самого НАКу, але це, як виявилося, лише на перший погляд.

На думку експерта, публікація даного дослідження є продовженням внутрішніх воєн в НАК "НАФТОГАЗ Україна", а кінцевою метою Вітренко є крісло міністра енергетики чи навіть прем'єр-міністра в майбутньому Кабміні. Куюн повідомляє, що претензії, які викладені у звіті, не завжди мають експертне підґрунтя, а також не відображають реальної ситуації на ринку. На думку експерта, маркетологами НАКу не враховані відмінності між умовами поставок, специфікаціями партій і термінами відвантажень. Також важливим показником, який не був врахований при підготовці звіту, є вміст сірки в сирій нафті, а для марки Азері Лайт (з яким і порівнювали ціни української нафти маркетологи НАКу) є чи не визначальною.

"Ті паспорти якості на "трубопровідну" Азері Лайт мали вміст сірки близько 0,3%. Це майже вдвічі вище стандартного вмісту сірки в сорті Азері Лайт, який становить 0,16 – 0,17%. На сьогодні ... це дуже важливий аспект і вже точно не підвищує цінність цієї нафти" — повідомляє Сергій Куюн.

Куюн відзначає однобокість написаного звіту та відсутність об'єктивних фактів. Експерт пояснює свідому публікацію звіту маркетингового відділу "Нафтогазу" журналістам з метою продемонструвати свою неймовірну ефективність і заодно – зарекомендувати себе на майбутній посаді серед нових осіб в Кабміні.

На думку Куюна, Вітренко претендує на крісло міністра енергетики, контроль над яким так потрібен олігарху Ігорю Коломойському.

Нагадаємо, видання "Коментарі" повідомляло, що нещодавно олігарх в інтерв'ю російському сайту РБК заявив, що фаворитами перегонів за крісло прем'єр-міністра є Юрій Вітренко і Олексій Гончарук. Це може говорити про те, що Ігор Коломойський таким чином натякає про свої симпатії.

Нагадаємо, що Юрій Вітренко був замішаний у скандалі з доларовими преміями, які були виплачені лише певним особам "Нафтогазу" при тому, що від російського Газпрому Україна не отримала ані копійки компенсації. Юрій Вітренко також доводив свою ефективність, хоча всю роботу по підготовці позову і робота в судах велася міжнародною юридичною компанією, найнятої за державні гроші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!