Головна Новини Бізнес економіка Україна обговорила перспективи торгово-економічного розвитку з Чехією
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна обговорила перспективи торгово-економічного розвитку з Чехією

Посол України зустрівся з представниками чеської влади

14 серпня 2019, 15:13 comments1512
Поділіться публікацією:
Україна обговорила перспективи торгово-економічного розвитку з Чехією

Посол України в Чехії Євген Перебийніс зустрівся з віце-прем'єр-міністром промисловості і торгівлі Чехії Карелом Гавлічек, обговоривши з ним актуальні питання українсько-чеських торгово-економічних відносин і перспективи розвитку міжурядових відносин. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Посол поінформував чеського міністра про "внутрішньополітичну ситуацію в Україні після президентських і парламентських виборів, перспективи формування нового уряду, вже розпочато і заплановані реформи, які стосуються перш за все дерегуляції підприємницької діяльності, поліпшення бізнес-клімату, підвищення ефективності управління державними інвестиціями і державним сектором економіки, реалізації важливих інфраструктурних проектів".

Співрозмовники погодилися, що після формування в Україні нового урядового кабінету відкриється можливість для суттєвій інтенсифікації українсько-чеського двостороннього політичного діалогу, насамперед на рівні керівництва урядів. Посол в зв'язку з цим висловив надію на візит в Україну прем'єр-міністра Чехії Андрія Бабіша.

Сторони констатували позитивну динаміку двосторонньої торгівлі, в минулому році перевищила 2 млрд доларів і стала рекордною за всю історію українсько-чеських відносин.

Зростання показників взаємної торгівлі спостерігається і в поточному році: за результатами п'яти місяців її обсяги зросли ще на понад 11%.

"Галічек зазначив в цьому контексті, що Чехія розглядає Україну як важливого і перспективного торговельного партнера. За його словами, Україна входить в 20 найбільших торговельних партнерів його країни, і займає в цьому символічному рейтингу четверте місце серед країн, що не входять в ЄС. Він зазначив , що заплановані в Україні реформи і очікуване підвищення її конкурентоспроможності на світовій арені цілком може підняти нашу державу в цьому рейтингу ще на кілька ступенів ", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, видання "Коментарі" повідомляло, що Чехія запровадила реформи в правила з працевлаштування на своїй території громадян України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!