Головна Новини Бізнес економіка Україна займає перше місце в світі з експорту соняшникової олії
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна займає перше місце в світі з експорту соняшникової олії

Великі обсяги експорту створили навантаження на залізничну і портову логістику

15 серпня 2019, 17:38 comments2342
Поділіться публікацією:
Україна займає перше місце в світі з експорту соняшникової олії

За перші сім місяців цього року Україна експортувала 3,8 млн тонн соняшникового масла і 238 тисяч тонн соєвого. Це на 16% і на 81% більше, ніж було за аналогічний період минулого, 2018 року, передає прес-служба міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як зазначається, на сьогоднішній день в країні збирати соняшник і сою ще не почали. Але прогнози щодо врожаю досить оптимістичні.

"Перспективи доброго врожаю соняшника є хорошою основою для виробництва олійної продукції та підтримки експортного потенціалу. Сьогодні наша країна займає перше місце в світі з експорту соняшникової олії, що забезпечує значні валютні надходження", — йдеться в повідомленні.

З січня по липень цього року, експорт соняшникової олії склав 2,6 млрд дол США. При цьому, великі обсяги експорту створили навантаження на залізничну і портову логістику.

"Тому важливим завданням є попередження проблем з логістикою при поставці переробленої продукції на експорт", — повідомила заступник міністра Олена Ковальова.

Крім цього додається, що з допомогою морських портів України було перевалено 30,5 млн тонн зернових і 3,7 млн тонн олії. Це на 37% і на 11,5% більше, ніж було в минулому році за аналогічний період часу.

"Лідером серед морських портів є порт "Південний", який відвантажив на 63% більше, ніж за відповідний період минулого року, на другому місці — порт "Маріуполь" ( 50%). Середньодобове вивантаження в серпні становить 1530 вагонів у добу", — говорять у міністерстві. 

Раніше видання "Коментарі" писало, що експорт української мороженої риби досяг 500 тис. доларів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!