Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, яким пенсіонерам живеться краще всього
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яким пенсіонерам живеться краще всього

Рай для людей похилого віку існує в декількох країнах

19 серпня 2019, 12:42 comments7690
Поділіться публікацією:
Стало відомо, яким пенсіонерам живеться краще всього

В світі визначили шість країн в яких люди пенсійного віку можуть жити щасливо, і в першу чергу — фінансово. Виплати іноземних пенсіонерів в рази перевищують українську пенсію, яка в середньому становить трохи більше 100 доларів США, а мінімальна — майже 59 доларів. А ось в Норвегії, Швейцарії, Люксембурзі, Швеції, Австралії і Японії, створили трохи інші умови для людей похилого віку, передає видання mama-likes.

Як зазначається, у Норвегії пенсіонери отримують середні виплати в розмірі 20,000 норвезьких крон (більше 55 тисяч гривень) на місяць, в Швейцарії — 3278 франків (близько 84 000 гривень), у Люксембурзі — 3000 євро, у Швеції — 2000 доларів (більше 55 тисяч гривень), в Австралії — 1,100 доларів (30 679 гривень), в Японії — 67 000 ієн (16 000 гривень).

При тому, що в цих країнах не погані пенсії, ще й люди живуть досить довго. В Норвегії 90% витрат на обстеження і лікування покривають не пенсіонери, а влада, яка виділяє на це гроші. Сам ж валовий дохід в Норвегії на душу літнього населення в середньому становить 78 тисяч доларів на рік. Також в цій країні аптеки доступні навіть в самих віддалених місцях. А ще, пенсіонерів, які проводять свою старість у будинках престарілих, возять на відпочинок в Італію і в Іспанію.

До 90 років живуть пенсіонери в Швейцарії. І це лише середня тривалість життя. У цій країні люди похилого віку навіть отримують другу освіту, відкривають бізнес або займаються громадською діяльністю. Трохи менше середня тривалість життя пенсіонерів в Люксембурзі — 80 років. При цьому, охорона здоров'я в Люксембурзі вважається однією з найдосконаліших систем у світі (системи медицини). Також, люксембурзькі пенсіонери можуть легко собі дозволити відпочити в Бельгії, Франції та Іспанії.

В Швеції досить різноманітна пенсійна система. Хоч середня пенсія в цій країні і становить 2000 доларів, є й ті, хто отримує всього лише трохи більше 1000 доларів. Такі виплати мають ті, у кого протягом життя була не велика зарплата. При цьому, якщо такий пенсіонер самотній, то він отримує близько 1,050 доларів, а якщо людина одружена, то 1 180 доларів. Але в Швейцарії для пенсіонерів передбачено дотації на оплату житла та комунальних послуг — у розмірі 93%.

Оформити пенсію в Австралії можуть абсолютно всі громадяни, яким виповнилося 65 років. І це в незалежності від стажу і рівня заробітної плати. Тобто, в цій країні пенсію отримують навіть ті, хто не працював взагалі. Ще для пенсіонерів передбачено пільги — безкоштовне медобслуговування і купівля ліків з великою знижкою. Вище вже говорилося про те, що середня пенсія в Австралії становить 1 100 доларів (але це для одиноких пенсіонерів), а подружжю виплачують по 980 доларів кожному.

Не дуже високі пенсії, але досить щасливе життя у японських пенсіонерів. У цій країні проживає близько 40 000 пенсіонерів, яким виповнилося 100 років. На пенсію в Японії прийнято виходити у 65 років. Пенсіонери в цій країні дуже активні. Багато хто, замість того, щоб просиджувати свій час біля телевізора за переглядами серіалів, ходять в спортзали, плавають у басейнах, вечеряють в ресторанах проводять свій час у колі друзів.

Раніше видання "Коментарі" писало, кому і на скільки підвищили пенсії в цьому році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!