Головна Новини Бізнес економіка В Україні стане більше банків зі зберігання запасів готівки НБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні стане більше банків зі зберігання запасів готівки НБУ

Вибирати банки будуть за кількома критеріями

20 серпня 2019, 12:05 comments1942
Поділіться публікацією:
В Україні стане більше банків зі зберігання запасів готівки НБУ

Системно-важливі банки в Україні будуть допущені до участі у відборі банків, які будуть залучати до зберігання запасів готівки НБУ. Також банки, пройшовши відбір, зможуть проводити операції з цієї готівкою НБУ у всіх регіонах країни, передає прес-служба Національного банку України на своєму сайті.

Як зазначається, вибирати банки будуть за кількома критеріями. Перше, що повинно бути — більше 75% частки статутного капіталу банку, має належати державі. А контрольним пакетом банку повинні володіти міжнародні фінансові і банківські установи, які мають міжнародний рейтинг інвестиційного класу. Він повинен підтверджуватися у бюлетені однієї з провідних світових рейтингових компаній. Також, банк повинен бути включений регулятором до переліку системно важливих банків.

"Водночас, банки не будуть залучатися до зберігання запасів готівки НБУ, якщо ним або власником, застосовані санкції іноземними державами — членами Організації економічного співробітництва та розвитку, Європейським Союзом або Україною", — йдеться в повідомленні.

Постанова Правління НБУ від 14 серпня 2019 №106 "Про внесення змін до Положення про критерії та порядку відбору банків, які можуть залучатися до зберігання запасів готівки Національного банку України", набирає чинності з 20 серпня цього року.

"Сьогодні до переліку системно важливих банків включені 14 банків. Вони можуть звернутися до регулятора з клопотанням про надання їм статусу уповноваженого банку і в разі отримання — взяти участь у процесі забезпечення готівкового обігу за делегованою моделлю", — пояснює регулятор.

На сторінці НБУ в Facebook говориться, що до переліку уповноважених банків зі зберігання запасів готівки Національного банку зможуть потрапити більше банків. Адже НБУ допустить системно-важливі банки до участі у відповідному відборі банків.

Як писало видання "Коментарі", НБУ не пропустив до наглядової ради "Ощадбанку" більшість кандидатур.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!