Головна Новини Бізнес економіка Епоха "слабкого долара" відкладається: економіка США зростає високими темпами
commentss НОВИНИ Всі новини

Епоха "слабкого долара" відкладається: економіка США зростає високими темпами

Країни єврозони можуть тільки позаздрити темпам зростання економіки Штатів

22 серпня 2019, 12:20 comments4391
Поділіться публікацією:
Епоха "слабкого долара" відкладається: економіка США зростає високими темпами

Передумов для ослаблення американської національної валюти — немає. Про це чітко свідчить різниця процентних ставок ФРС і ЄЦБ, написав на своїй сторінці в Facebook діючий голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин.

За його словами, ставка Федеральної резервної системи (ФРС) становить 2-2,25%, а ставка Європейського центрального банку (ЄЦБ) — нульова. При цьому, очікується, що в вересні ставка ЄЦБ може ще знизитися до "мінус" 0,5%".

"За останні три роки прямі і портфельні інвестиції в США від нерезидентів зберігаються на стабільному рівні. В той час, як в єврозону вони істотно скоротилися. Економіка США вже кілька років зростає високими темпами. Наприклад, у першому кварталі цього року — на 3,2%, у другому кварталі — на 2,1%. Економіка єврозони може тільки позаздрити таким темпам зростання. Економіка ЕС зросла на 1,6% в першому кварталі і на 1,1% у другому кварталі", — йдеться в пості.

При цьому, ситуація в "економічному локомотиві" Європейського Союзу, а саме в Німеччині, впала на 0,1% (знизилося німецьке ВВП, — ред.). Такі дані наведено згідно з другим кварталом цього року.

"Як портфельні, так і інституційні інвестори воліють вкладати кошти в країни з більш швидкою зростаючою економікою. Саме така економіка США. Вкладення в економіку Штатів сприяє підвищенню попиту на американську валюту, що також не може впливати на ослаблення долара. Тому думаю, що поки передчасно обговорювати "епоху слабкого долара", — написав Богдан Данилишин.

Варто зазначити, що про "слабкий долар" робив заяви сам президент США Дональд Трамп. Але, на думку голови Ради НБУ, не дивлячись на слова Трампа, очікувати політику "слабкого долара" найближчим часом не варто. Оскільки, економіка США росте, а заяви Трампа не особливо сильно впливають на політику долара. Це підтвердження лише незалежності грошової — кредитної політики.

Як писало видання "Коментарі", курс долара США у середньому завищений на 6-12%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!