Головна Новини Бізнес економіка Експерти пояснили приїзд голови Світового банку в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти пояснили приїзд голови Світового банку в Україну

Будуть підніматися питання пенсійної, медичної та земельної реформ

22 серпня 2019, 14:27 comments1698
Поділіться публікацією:
Експерти пояснили приїзд голови Світового банку в Україну

Прискорене відкриття ринку української землі може стати однією з цілей приїзду президента групи Світового банку Девіда Малпасса в Україну. Про це виданню "Коментарі" заявив політтехнолог Олександр Теплюк.

Як відомо, Девід Малпасс знаходитиметься в Україні 22-23 серпня. У нього заплановані зустрічі з президентом України, а також з міністром фінансів, головою Національного банку, мерами, народними депутатами, представниками банківського сектора, фермерами та представниками приватного сектора.

"Цей приїзд оформлений під красивим "соусом" обговорення планів щодо реалізації реформ України, метою яких має бути створення нових робочих місць, а також економічний розвиток. Але ми всі розуміємо, що "безкоштовний сир" або "дешевий", буває тільки в мишоловці", — сказав Олександр Теплюк.

За його словами, великі міжнародні корпорації давно хочуть отримати доступ до даного ресурсу і це явно видно з риторики деяких "експертів", які прямо або побічно пов'язані з різними міжнародними фондами.

"Я в даному приїзді бачу бажання запропонувати Україні якісь "плюшки" натомість на майбутні послуги, і не тільки те, що належать до земельного питання, а також приватизації держпідприємств. Ну і не забуваємо про справу "сина Байдена", адже в США вибори вже на носі... А про те, чи будуть досягнуті якісь "закриті" домовленості, ми зможемо сказати оцінивши, що нам запропонують (кредит або грант), в якому розмірі і в який сектор", — пояснив політтехнолог Олександр Теплюк.

Фінансовий аналітик Сергій Фурса підкреслює, що такі візити, як правило, нічим не закінчуються.

"Він важливий у комунікаційному сенсі, щоб донести до Зеленського голос розуму, а не голос деяких дивних людей з України. Будуть говорити про реформи, про важливість виконання нашою країною взятих на себе зобов'язань. Нагадаю, світовий банк – один з основних кредиторів України. Причому саме ми отримуємо найдешевші і "довгі" гроші. Так що керівництво СБ вправі не просто давати поради, але й вимагати неухильного дотримання домовленостей", — говорить аналітик.

Крім цього, Сергій Фурса вважає, що будуть підніматися питання пенсійної, медичної, земельної реформ.

Як писало видання "Коментарі" раніше, глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков розповів про плани на ринок землі, медицину, освіту і пенсії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!