Головна Новини Бізнес економіка Більшість українських АЗС працюють без ліцензії
commentss НОВИНИ Всі новини

Більшість українських АЗС працюють без ліцензії

Служба НАУ провела перевірку серед автозаправок України, і з'ясувала, що 780 об'єктів працюють, не маючи ліцензії на торгівлю паливом

22 серпня 2019, 17:08 comments3062
Поділіться публікацією:
Більшість українських АЗС працюють без ліцензії

Після того як перевірка була закінчена і Нафтогазова Асоціація України додатково звірившись з ресурсом perevirAZS.info переконалася в тому, що порушення дійсно мають місце бути, стали відомі 780 об'єктів які працюють без реєстрації, обслуговуючи при цьому клієнтів.

Після цього відправила НАУ офіційний запит в службу ГФС (Державна фіскальна служба), з проханням здійснити додаткові перевірки даних АЗС на наявність у них ліцензій та реєстраційних місць, а також акцизних складів в СЭАРТ (Система електричної автоматизованої реєстрації палива).

Який штраф загрожує за відсутність ліцензії

Якщо порушення правил законодавства у цій сфері буде виявлено, штраф для нелегальних власників АЗС складе 250 000 гривень. Незаконне зберігання, а також торгівля незареєстрованним паливом на акцизному складі СЭАРТ одно — 1 000 000 гривень. Порушення, яке звершилося повторно — 2 000 000 грн. Також це може стати причиною конфіскації всього майна АЗС.

Служба НАУ продовжує підтримку карти актуального стану і просить всіх громадян, які небайдужі до цієї проблеми перевіряти наявність ліцензії прямо на місці заправки.

Портал "Коментарі" раніше повідомляв про те як авто українця зайнялося на заправці



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!